Agenda de concert Înapoi

Muzicienii independenți din Timișoara cântă în cartierele alese de către timișoreni

Publicat: vineri, 20 Noiembrie 2020 , ora 12.12




Scena din cartier - proiect de intervenție locală dedicat sectorului independent timișorean - duce muzica în cartierele votate de către timișoreni. Proiectul a debutat în 14 noiembrie cu un concert susținut de CLAR Band, urmând ca în weekend-ul 21-22 noiembrie alte două concerte să fie susținute în spațiile votate: Leslie Wolf and The Groovemakers va concerta în Ciarda Roșie, iar trupa The Skywalkers în cartierul Fabric.

Proiectul este derulat de Asociația Trib'Art (Tribul Artistic) și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.950 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui comunicat nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.


Votează scena din cartierul tău!

Pe site-ul oficial al proiectului, www.scenadincartier, timișorenii votează cartierele care se pot transforma în scenă timp de o seară. Cei peste 30 de muzicieni selectați în urma apelului lansat la începutul proiectului vor susține 10 concerte timp de 7 săptămâni, aceste intervenții încheindu-se în 19 decembrie. Apelul a fost adresat artiștilor a căror activitatea a fost grav afectată de pandemie și care îndeplinesc una din cele trei condiții: nu sunt angajați, nu au obținut indemnizație sau ajutor social în ultima perioadă și/sau nu au avut angajamente contractuale în ultima perioadă.

Harta interactivă, prezentă pe site-ul www.scenadincartier.ro, afișează topul cartierelor în funcție de voturile timișorenilor, organizatorii optând săptămânal pentru cele 2 cartiere care au adunat cele mai multe voturi din partea publicului. Prin intermediul chestionarului pe baza căruia publicul poate vota următoarea scenă din cartier, Tribul Artistic "mapează" preferințele muzicale ale locuitorilor din urbea de pe Bega în funcție de zona de rezidență a respondenților. Aceste informații devin repere valoroase după care se pot ghida organizatorii de evenimente muzicale locale.

Cu toate că intervențiile au fost gândite inițial ca evenimente offline cu participare din partea publicului, din cauza noilor restricții generate de pandemia cu COVID-19 acestea sunt difuzate online, prin live stream, pe mai multe pagini de Facebook printre care pe: Radio România Muzical, Tribul Artistic, Best of Timișoara și altele.


Leslie Wolf and The Groovemakers în concert online în 21 noiembrie, ora 19.00

*Concertul este transmis LIVE din showroom-ul MorSound&co, Cartier Ciarda Roșie

FARKAS LÁSZLÓ, membru fondator și chitarist al grupului timișorean QUO VADIS, a colaborat pentru prima dată cu muzicienii Horațiu Silași (chitară bas) și Gabriel Bot (tobe) în proiectul "Bluesnation", în anii 2012 și 2013, având și câteva apariții la festivaluri, precum: "Blues pentru Timișoara" (2013) și "Bluzău" (2013). În 2014, LACI FARKAS înființează trio-ul de blues-rock cu elemente funk, împreună cu Silviu Deda (tobe) și Andrei Giulvezan (chitară bas), dându-i numele de "LESLIE WOLF & THE GROOVEMAKERS", Leslie Wolf fiind traducerea numelui său în engleză. După o pauză de 3 ani, repornește activitatea acestui band, tot în formulă de trio, împreună cu Gabriel și Horațiu. Prima apariție concertistică în această formulă a fost în 2020 la festivalul "Izolart", urmată de "Tușnad Gastro Blues", în septembrie 2020. Pe lângă preluări, majoritatea reorchestrate, au în program și prima compoziție proprie: "Groove making song".


The Skywalkers în concert online în 22 noiembrie, ora 19.00

*Concertul este transmis LIVE Capitală Europeană a Culturii de la Faber Community, Cartier Fabric

The Skywalkers - este o formație alcătuită din patru tineri muzicieni care propun o muzică cu mesaj, energie și optimism. Ca și stil muzical, trupa se încadrează în zona rock cu influențe pop, soul și uneori funk. S-au înființat în vara anului 2015, iar primul concert The Skywalkers a avut loc la Gărâna Folk Festival. Între timp au urcat pe scenele unor importante festivaluri și evenimente culturale de profil. Își scriu singuri muzica încă de la început și pentru că piesele lor s-au bucurat de succes, au lansat în anul 2018 albumul de debut - "The way I feel". Piesa "Don't bring me down" a fost premiată în cadrul "Festivalului Bega Music Festival" 2020 la secțiunea creație.