ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Muzicieni din România și Republica Moldova reuniți în premieră pe scena Sălii Radio. Dublu concert aniversar: Ziua Națională a Românieiși 10 ani de emisie pentru Radio Chișinău

Publicat: joi, 25 Noiembrie 2021 , ora 15.07


Miercuri, 1 decembrie (ora 19.00), Sala Radio va fi scena unui eveniment extraordinar, ce marchează o dublă aniversare: Ziua Națională a României, dar și 10 de emisie a postului Radio Chișinău, parte a portofoliului Radio România. Cu acest prilej deosebit, muzicieni din cele două țări se vor reuni pentru a dărui publicului un concert simfonic de înalt nivel artistic: pe scena Sălii Radio va cânta ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, alături de membri ai ORCHESTREI NAȚIONALE DE CAMERĂ A REPUBLICII MOLDOVA.

Evenimentul se va desfășura sub bagheta lui GABRIEL BEBEȘELEA, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein- Viena sau Sala Ceaikovski - Moscova. Un alt element special al serii este și prezența violoncelistului ANDREI IONIȚĂ, descris de publicația The Times ca "unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu" și desemnat în 2016 "BBC New Generation Artist".

Programul serii de la Sala Radio va cuprinde: G. Enescu: Pastorale-Fantaisie, B. Bartók: Dansurile populare românești, C. Filtsch: Uvertura în Re major, M. Haydn: Sinfonia Applausus și J. Haydn: Concertul nr. 2 pentru violoncel și orchestră.


Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, pe TVR 1 și TVR 3. De asemenea, evenimentul va fi difuzat în live video streaming pe site-urileRadio România și pe platforma vstage.ro

Începând din stagiunea 2020/21, GABRIEL BEBEȘELEA este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu", precum și director muzical și dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii Macedoniei de Nord. În afară de acestea, își continuă activitatea ca dirijor principal al Filarmonicii de Stat "Transilvania" Cluj-Napoca, titlu pe care il deține din anul 2016.

Pe lângă aceste poziții, Gabriel Bebeșelea este invitat al unor orchestre precum Royal Philharmonic Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Barcelona Symphony Orchestra, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre Philharmonique de Marseille, Orchestre National de Lille, Singapore Symphony Orchestra etc.

În 2011, Gabriel Bebeșelea a obținut o bursă la renumita Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, unde a avut posibilitatea să participe la repetiții și concerte și să învețe de la câțiva din cei mai importanți dirijori ai zilelor noastre.

ANDREI IONIȚĂ s-a lansat pe scena internațională o dată cu momentul câștigării premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski - Moscova - în 2015, una dintre cele mai importante competiții muzicale din lume. La doar 27 de ani, a interpretat alături de mari orchestre, ca Filarmonica din München, Orchestra Teatrului Mariinski și Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, Orchestra Simfonică Radio din Viena și Orchestra Filarmonicii din Tokyo.

Se bucură de privilegiul de a interpreta pe un instrument de colecție: violoncelul Giovanni Battista Rogeri (Brescia, 1671), oferit prin generozitatea fundației Deutsche Stiftung Musikleben. În ultimele stagiuni, agenda sa a cuprins un concert la Carnegie Hall - New York, debutul la Wigmore Hall - Londra, precum și apariții la Festivalul de la Verbier - Elveția sau Konzerthaus Berlin.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletelesunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele "Muzica", IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.