Agenda de concert Înapoi

"Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice". Concertul-conferință "Vioara în contemporaneitate" cu Diana Moș

Publicat: luni, 31 Octombrie 2022 , ora 10.09

Marți, 1 noiembrie, ora 19.00, la Palatul Suțu, va avea loc cel de-al șaptelea concert-conferință din cadrul seriei "Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice", un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos, co-finanțat de AFCN. Violonista Diana Moș, interpretă binecunoscută care are o afinitate specială cu domeniul muzicii contemporane, propune o introducere în repertoriul violonistic actual, cu exemple relevante în ceea ce privește posibilitățile expresive ale instrumentului. Sonorități inedite, tehnici specifice de emisie, gesturi neașteptate, încărcate de sensuri expresive - argumentele unei seri care va surprinde cu siguranță ascultătorii și le va deschide orizonturile către o lume muzicală nouă, extravagantă.

În preambulul concertului, un muzeograf de la Muzeul Municipiului București (MMB) va prezenta un obiect de patrimoniu.

Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online pe www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos și vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube și facebook ale asociației și ale Muzeului Municipiului București.

Intrarea la concertele de la Palatul Suțu este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe bază de rezervare, scriind la: kitharalogos@gmail.com.

Detalii: www.muzeulbucurestiului.ro , www.muzicapepaine.ro

www.facebook.com/muzicapepaine , www.facebook.com/kitharalogos

Violonista Diana Moș, absolventă a Universității Naționale de Muzică din București la clasa de vioară a maestrului Daniel Podlovschi, este profesor universitar la disciplina Muzică de cameră în cadrul aceleiași instituții. În perioada 2001-2013 a fost și membră a Orchestrei Filarmonicii George Enescu din București.

Ca solistă, abordează repertorii diverse, dintr-o arie stilistică variată, de la clasic la contemporan, cu o afinitate pentru muzica nouă, pe care o promovează ca membră a formației Profil. Activitatea sa concertistică, preponderent camerală, cuprinde prime audiții din repertoriul românesc și universal și se completează cu înregistrări radio și TV și realizarea mai multor CD-uri. A participat la numeroase festivaluri, în țară și în străinătate, precum Festivalul George Enescu, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Festivalul World Music Days - SIMC 1999, Toamna Varșoviană, Rumänische Kulturtage Berlin, Culturescapes Rumänien Elveția, Intersonanzen - Brandenburgisches Fest der neuen Musik Potsdam etc., promovând îndeosebi muzica românească.

Este autoarea cărții intitulate Introducere în hermeneutica discursului muzical, elaborată ca urmare a studiilor doctorale realizate sub îndrumarea profesorului Nicolae Brânduș și avându-l ca profesor consultant pe maestrul Dinu Ciocan.

În 2010 a câștigat Bursa George Enescu oferită de Institutul Cultural Român pentru un stagiu la Cité des Arts în Paris.

Din anul 2016 este rector ales al Univesității Naționale de Muzică din București.