Agenda de concert Înapoi

"Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice". Concertul-conferință "Nocturne muzicale: somn și moarte"

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2022 , ora 10.51

Costin Soare-lăută renascentistă și chitară

Miercuri, 12 octombrie, ora 19.00, la Palatul Suțu, va avea loc un nou concert-conferință în cadrul seriei "Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice", un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Fundația ACCUMM, co-finanțat de AFCN. Chitaristul Costin Soare, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu, propune publicului meloman o incursiune sonoră "nocturnă" care pornește de la cântecul renascentist "Come, O, Heavy Sleep" de John Dowland și se încheie cu Passacaglia din celebra "Nocturnă, op.70" de Benjamin Britten. O întîlnire cu chitara și lăuta renascentistă în diverse ipostaze sonore ale somnului și morții, care va mai cuprinde, pe lângă lucrările deja menționate, lucrări de Henry Purcell, Wolfgang Leopold Mozart, Franz Schubert și Ariel Ramirez

În preambulul concertului, arheolog Dr. Mirela-Camelia Vintilă, de la Biroul Istorie Veche și Medievală al MMB, va susține prezentarea: "Sub fiecare piatră, e o durere".

Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online pe www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos și vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube și facebook ale asociației și ale Muzeului Municipiului București.

Intrarea la concertele de la Palatul Suțu este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe bază de rezervare, scriind la: kitharalogos@gmail.com.

Detalii: www.muzeulbucurestiului.ro , www.muzicapepaine.ro

www.facebook.com/muzicapepaine , www.facebook.com/kitharalogos