Agenda de concert Înapoi

Muzica lui Enescu, interpretată de London Philharmonic Orchestra, se aude la Royal Festival Hall

Publicat: luni, 24 Februarie 2020 , ora 16.45

Simfonia nr.1 de George Enescu va fi interpretată, vineri, 28 februarie 2020, la Royal Festival Hall, de London Philharmonic Orchestra (LPO), una dintre cele mai importante orchestre britanice, în cadrul concertului "2005: Poetry & Belief". Programul concertului, susținut cu sprijunul ICR Londra în prestigiosul Southbank Centre, mai include Concertul pentru pian nr. 4 de Ludwig van Beethoven și Ciacona in memoria lui Ioan Paul al II-lea de Krzysztof Penderecki.

Alături de prestigioasa orchestră, binecunoscută publicului din România prin intermediul numeroaselor prezențe la Festivalul Internațional "George Enescu" din București, seara îi are ca protagoniști pe dirijorul finlandez Osmo Vänskä și pe pianistul Jeremy Denk. Concertul face parte din seria 2020 Vision pe care LPO o organizează pe parcursul acestui an.

Datorită eforturilor susținute de Festivalul "George Enescu", creațiile enesciene își fac tot mai simțită prezența în programele celor mai importante trei orchestre britanice. Astfel, în ultimii trei ani, lucrări ale compozitorului român au fost interpretate de London Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra și Royal Philharmonic Orchestra.

Fondată în anul 1932, London Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vestite orchestre simfonice din lume, caracterizată printr-un echilibru perfect între vechea sa istorie și capacitatea de a se implica în proiecte contemporane dintre cele mai îndrăznețe. Alături de concertele clasice susținute la nivel național și internațional, orchestra are propria casă de discuri, înregistrează coloane sonore pentru jocuri video și merge în comunități pentru a desfășura activități educaționale. Orchestra a fost fondată în de către Sir Thomas Beecham, iar de atunci a fost condusă de numeroși dirijori celebri precum Sir Adrian Boult, Bernard Haitink, Sir Georg Solti, Klaus Tennstedt and Kurt Masur. Maestrul Vladimir Jurowski, director artistic al Festivalului "George Enescu", este dirijor principal al LSO din 2017.

Vineri, 28 februarie 2010

Ora 19.30 (ora Londrei)

London Philharmonic Orchestra

Royal Festival Hall

Osmo Vänskä - dirijor
Jeremy Denk -pianist

PROGRAM

Concertul pentru pian nr. 4 de Ludwig van Beethoven

Ciacona in memoria lui Ioan Paul al II-lea de Krzysztof Penderecki

Simfonia nr.1 de George Enescu

Mai multe informații:

https://www.icr.ro/pagini/muzica-lui-enescu-interpretata-de-london-philharmonic-orchestra-se-aude-la-royal-festival-hall