Evenimentele săptămânii Înapoi

Muzică la Castel

Publicat: luni, 10 Iulie 2017 , ora 10.18

Muzică la castel? După o dimineață de jogging prin pădure, o excursie printre fiorduri cu priveliști superbe sau, pur și simplu o zi de lectură și o cină - festin gastronomic în cel mai mirific decor danez?

Da, la Castelul Hindsgavl: găzduind - pentru a 49-a oară, în această vară, Hindsgavl Festival!

Festival la Castelul Hindsgavl propunând o săptămână întreagă de muzică - și vacanță! - în perioada 10 - 18 iulie: 3 serii de concerte, în care vedetele se întrec cu tinerele speranțe iar opusurile lui Mozart și Beethoven vor împărți afișul cu titluri de folk music și prime audiții de muzică contemporană, un festival altfel, căruia îi puteți testa - atât valoarea cât și atmosfera - miercuri, 12 iulie, de la ora 21.00, urmărind în transmisiune directă concertul cameral propus de clarinetistul - star Martin Fröst și, nu mai puțin celebrul, Quatuor Ebène.

Născut în 1970, suedezul Martin Fröst este unul dintre cei mai fascinanți instrumentiști ai Prezentului nostru: așezat de critica de specialitate în linie cu pianistul norvegian Leif Ove Andsnes și vilonista olandeză Janine Jansen, foarte apreciat de colegii de breaslă ca partener de muzică de cameră și adorat de publicul larg pentru nonconformismul său. În timp ce, Cvartetul Ebène este unul dintre cele mai creative și versatile ansambluri în privința repertoriului: un ansamblu în proiectele căruia muzica folk este așezată la același nivel cu muzica clasicilor Mozart, Schubert sau Ravel. Fröst și Ebène - s-au întâlnit și au colaborat pentru întâia oară anul trecut, la Festivalul de la Verbier ( Elveția ); iar anul acesta, se reîntâlnesc, pentru un program Mozart ( Cvintetul KV 581 în La major ) și Brahms ( Cvintetul op 115 în si minor ) - care să cimenteze splendida lor colaborare, într-o seară de muzică la... Castel...

Luminița Arvunescu