Evenimentele săptămânii Înapoi

Momentul bilanțului - 'Concertele anului 2017', 30-31 decembrie

Publicat: joi, 21 Decembrie 2017 , ora 10.32

Fiecare final de an vine și cu un bilanț. În cazul nostru, vă propunem unul al celor mai importante evenimente muzicale din 2017; a fost anul în care am sărbătorit 20 de ani de existență ai postului nostru, așa că 3 dintre cele 8 concerte alese pentru cele două ediții "Concertele anului 2017" sunt dedicate acestui eveniment: cele două recitaluri din seria 'Serile Radio România Muzical 20' de la Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni susținute de violonistul Alexandru Tomescu (16 martie) și pianista Luiza Borac (23 martie) și concertul Orchestrei Naționale Radio din 24 martie în care invitați au fost pianista Alexandra Dariescu și dirijorul Cristian Măcelaru.

Un alt eveniment organizat de Radio România Muzical a fost și recitalul Cvartetului Giocoso susținut la Biserica Luterană din Capitală; se întâmpla în 22 iunie. Unul dintre cele mai bune tinere ansambluri camerale la nivel mondial, grupul este actualmente compus din doi violoniști de origine română: Sebastian Câșleanu și Teofil Todică, violista germană Martha Windhagauer și violoncelistul olandez Bas Jongen.

Recitalul violistului Elias Goldstein și pianistei Angela Drăghicescu din cadrul Stagiunii de marți seara (14 noiembrie), selecțiuni din Turneul "Stradivarius. Anotimpurile" susținut de violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea și Omar Massa - bandoneon, evoluția pianistului Pascal Rogé în cadrul primei ediții a Festivalului 'Visul unei nopți de vară' și concertul "Queens of Handel" din cadrul Festivalului "Vara Magică" sunt celelalte 4 evenimente care vor completa cele două ediții ale emisiunii "Concertele anului 2017" pe care le puteți asculta în ultimele două zile ale anului la Radio România Muzical sâmbătă și duminică, 30 și 31 decembrie, începând cu ora 13:00.

Lucian Haralambie