Actualitatea internațională Înapoi

Mirga GraŸinytė-Tyla a fost numită director artistic al Orchestrei Simfonice din Birmingham

Publicat: luni, 8 Februarie 2016 , ora 0.00

Mirga GraŸinytė-Tyla a fost numită în poziția de director artistic al Orchestrei Simfonice din Birmingham, începând cu stagiunea 2016-2017, cu un contract inițial de trei ani. Tânăra muziciană lituaniană îl va înlocui pe Andris Nelsons, care la rândul său a fost numit noul director muzical al Orchestrei Gewandhaus din Leipzig.

GraŸinytė-Tyla este în prezent dirijor asociat al Filarmonicii din Los Angeles și director muzical al Teatrului de Stat din Salzburg. Alegerea a aparținut muzicienilor din orchestră dar și a conducerii în urma unui vot unanim, după concertul pe care Mirga GraŸinytė-Tyla l-a dirijat în iulie 2015. În urma acestui anunț, Andris Nesons a declarat: "Perioada pe care am petrecut-o în fruntea orchestrei este una specială și sunt sigur că și Mirga va fi la rândul ei inspirată de minunata familie Orchestrei Simfonice din Birmingham."

Și Stephen Maddock, directorul executiv al ansamblului, a vorbit despre această numire: "S-a simțit din prima clipă legătura dintre Mirga și membrii ansamblului și emoția din sala de concerte atunci când ea s-a aflat la pupitru. De-abia așteptăm să facem muzică împreună."