Actualitatea internațională Înapoi

Mezzo-soprana Ruxandra Donose, dirijorul Gabriel Bebeșelea și Orchestra Filarmonicii 'Transilvania' - concert la Roma

Publicat: miercuri, 28 Noiembrie 2018 , ora 0.00

Mezzo-soprana Ruxandra Donose, dirijorul Gabriel Bebeșelea și Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca vor concerta astăzi, 28 noiembrie 2018, în Sala Sinopoli, la Parco della Musica din Roma. Evenimentul marchează Centenarul Marii Uniri, dar și Ziua Națională a României și este organizat de Accademia di Romania, în colaborare cu Ambasada României în Italia, Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, Muzeul Național "George Enescu" din București și Academia "Santa Cecilia" din Roma.

Dansurile românești de Béla Bartók, Concertul nr.1 pentru orchestră de coarde de Sigismund Toduță, Trei lieduri de Nicolae Bretan, "Muzica" de George Grigoriu și Jocuri II de Sabin Păutza sunt lucrările din programul prezentat de muzicienii români, alături de imnurile României, Italiei și cel al Uniunii Europene, ultimul marcând și preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

De asemenea, în Foaierul Sălii Sinopoli, poate fi vizitată și expoziția foto-documentară intitulată "George Enescu în vremea Marelui Război 1914-1918", realizată de Muzeul Național "George Enescu".

Concertul din această seară poate fi urmărit live pe pagina de Facebook Radio România Muzical, începând cu ora 20:30, iar informații despre desfășurarea acestui eveniment ne va oferi, în Perpetuum mobile, Luminița Arvunescu, într-o corespondență programată pentru ora 17:30.

Lucian Haralambie