Agenda de concert Înapoi

Memorii sonore la Câmpina – Turneul Ansamblului 'Musica Viva'

Publicat: marți, 11 Octombrie 2022 , ora 11.18

Turneul Ansamblului 'Musica Viva' se apropie de final, 'Memoriile Sonore' ajungând și la Câmpina, sâmbătă, 15 octombrie 2022, ora 18.00, la Casa de Cultură 'Geo Bogza'. Acest concert este posibil cu ajutorul Primăriei Câmpina.

Spectacolul de sunet și imagine aduce în atenția publicului partituri uitate sau foarte noi din peisajul muzicii românești, lucrări de o inestimabilă valoare pe care Ansamblul 'Musica Viva' le va face să înflorească în urechea și ochii ascultătorilor. Programul se adresează tuturor amatorilor de frumos, fie ei melomani sau nu, datorită asocierii lui cu melodii deja cunoscute din tezaurul muzical românesc și universal sau cu zona spectaculoasă a vizualului. De asemenea, Andreea Butnaru își va folosi talentul de povestitor pentru a introduce publicul în atmosfera timpurilor trecute.

Artiștii ansamblului sunt pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu, violoncelistul Florin Mitrea și îl au ca invitat pe regizorul de imagine Andrei Nicolescu.

Programul va porni pe firul unei povești despre România, istoria ei muzicală și prezentul ei în Europa cu sonorități de Ludwig van Beethoven, Stan Golestan, Nicolae Buicliu, George Enescu și Alin Chelărescu.

Proiect co-finanțat de AFCN.
Turneul este organizat de Perart Production.
Co-organizatori și parteneri : Tinerimea Română, Filarmonica Sibiu, Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești, Primăria Câmpina, Ateneul Focșani, Centrul pentru cultură și arte "Carmen Saeculare" Piatra Neamț, Fundația Pelin, Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.

Site web: www.memoriisonore.ro
Instagram: @memorii_sonore
Facebook: @MemoriiSonore