Agenda de concert Înapoi

Membri ai orchestrelor naționale de tineret în recital

Publicat: miercuri, 19 Februarie 2014 , ora 13.33

Stagiunea de marți seara în colaborare cu Fundația "Prietenii muzicii - Serafim Antropov" reprezentată prin președintele acesteia, violoncelistul concertist și profesorul Marin Cazacu, care este și directorul artistic al Orchestrei Române de Tineret, oferă melomanilor ocazia de a-i asculta, în recitaluri camerale, pe cei mai buni tineri instrumentiști români din țară. Cunoaștem cu toții și apreciem așa cum se cuvine performanțele Orchestrei Române de Tineret în cadrul ultimelor două ediții ale Festivalului Internațional "George Enescu". Violonista Andra Lucia Andrei face parte din acest impresionant ansamblu simfonic.


Stagiunea de marți seara

Marti, 25 Februarie 2014, 19:00 - 20:00, Sala mica
Recital de vioară

ANDA LUCIA ANDREI
La pian: CLEMENTINA CIUCU

Program:

George Enescu - Impromptu concertant

Pablo de Sarasate - Zapateado

Camille Saint-Saens - Introducere și Rondo Capriciosso

Edward Elgar - Salut d'Amour

Maurice Ravel - Tzigane

Fritz Kreisler - Capriciu Vienez

Jules Massenet - Meditație

Fritz Kreisler - Liebesfreud

Fritz Kreisler - Libesleid

Pablo deSarasate - Fantezia Carmen

Coproducător: Radio România Muzical

Recital organizat în colaborare cu Fundația "Prietenii muzicii - Serafim Antropov"

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro


Andra Lucia Andrei
s-a născut pe 11 octombrie 1993. Începe studiul viorii la vârsta de 7 ani la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galați sub îndrumarea profesorului Marian Sava. În prezent este studentă în anul al II-lea la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa maestrului Gabriel Croitoru. Este laureată a olimpiadelor și concursurilor naționale și internaționale ("George Georgescu", "Lira de Aur", "Miniatura Romantică", "Emanuel Elenescu" ,"Drumul spre celebritate", "Primăvara Artelor", "Jeunesses International Music Competition" etc.). Debutează ca solistă la vârsta de 16 ani cu orchestra Teatrului muzical "Nae Leonard" din orașul natal. Concertează apoi cu orchestra Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău, respectiv Orchestra de Stat Botoșani. Susține numeroase recitaluri în țară și străinătate (Brăila, Piatra Neamț, Arcuș, Bordeaux/Franța, München/Germania, Montecorvino Rovella/Italia, Vrasta/Bulgaria, Sinaia, Bușteni).

Participă la cursuri de măiestrie cu violoniști de talie internațională: Remus Azoiței, Liviu Prunaru, Ștefan Gheorghiu, Ioana Croitoru, Mihaela Martin, Daniel Podlovski, Stephane Rougier, Semion Iaroschevici etc. Pe lângă activitatea solistică, Andra Lucia Andrei face parte din Orchestra Națională de Tineret și colaborează cu Filarmonica "George Enescu" din București și Orchestra Națională Radio.