ACUM:
16.00
În universul muzicii
Personalități ale culturii românești despre muzică
Urmează: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 17.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Mark Ainley - primă conferință în cadrul proiectului 'Lipatti - Restituiri'

Publicat: joi, 6 Octombrie 2016 , ora 0.00
În pregătirea Centenarului Dinu Lipatti 2017, Asociația Opus derulează în perioada 6-14 octombrie 2016, cu sprijinul Ministerului Culturii, proiectul "Lipatti - Restituiri". Cu acest prilej, este invitat pentru prima oară în România, cu sprijinul Institutului Cultural Român, canadianul Mark Ainley, unul dintre cei mai pasionați cercetători ai lui Dinu Lipatti, care prin demersurile sale personale a reușit redescoperirea unor înregistrări pierdute ale marelui nostru pianist și dublarea, în acest fel, a numărului de minute disponibile, oferite ulterior marelui public de prestigioase case de discuri, precum EMI.
Mark Ainley va susține trei conferințe, în București, astăzi, 6 octombrie, ora 17.00, la Universitatea Națională de Muzică și pe 14 octombrie, ora 17.00 - la Colegiul Noua Europă și la Cluj-Napoca, pe 10 octombrie, ora 16.00, la Academia de Muzică "Gheorghe Dima". Intrarea publicului este liberă.
Tot pe 14 octombrie, la Colegiul Noua Europă, în prezența unor personalități și a presei va fi lansat noul site dinulipatti.org - o monografie online ce va răspunde tuturor întrebărilor virtuale legate de opera interpretului și compozitorului Dinu Lipatti și de viața acestuia, prin reunirea exhaustivă a informațiilor care ar putea interesa atât specialiștii, cât și marele public.