Agenda de concert Înapoi

Mari soliști, mari dirijori la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 5 Februarie 2014 , ora 11.52

Ateneul Român - Duminică, 16 februarie 2014, ora 19.00
Sub Inaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României

MARI SOLIȘTI, MARI DIRIJORI

CONCERT EXTRAORDINAR

CAMERATA REGALĂ
Dirijor: KAH CHUN WONG -  câștigătorul Marelui Premiu al Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales 2013

Solistă: LAURA NICORESCU - soprană

In program:
Samuel Barber - Adagio op.11 (In memoriam Claudio Abbado)
Benjamin Britten - Les Illuminations op.18 pentru soprană și orchestră de coarde
Piotr Ilici Ceaikovski - Souvenir de Florence, op.70

După succesul avut în stagiunea 2012-2013 cu seria de concerte Royal Sound, Camerata Regală vine cu un proiect îndrăzneț, intitulat MARI SOLIȘTI, MARI DIRIJORI, care va aduce în fața dumneavoastră intepretări de referință, instrumente de colecție și nu în ultimul rând muzicieni recunoscuți în toata lumea.

Tânărul dirijor Kah Chun Wong este deja o confirmare în lumea artistică internațională. Un talent artistic covârșitor, tânărul muzician dispune de o energie muzicală ce potențează valorile esențiale ale muzicii, comunicarea în ambele sensuri, către colectivul muzicienilor ansamblului, către public. La numai vârsta de 27 de ani, Kah Chun Wong a fost numit director artistic al Ansamblului Asiatic de Muzică Contemporană și a devenit dirijor asistent al Orchestrei Chineze din Singapore. Dirijează în Belgia, Polonia, Rusia, în Mexic, Ungaria și în Germania, în Croația, Elveția și în Taiwan, inclusiv Philharmonia din Londra și Orchestra de Cameră din St. Petersburg. Și-a desăvârșit studiile muzicale la Berlin în cadrul Academiei Hanns Eisler. A urmat cursuri de măiestrie susținute de mari personalități ale vieții muzicale actuale, dirijori și pedagogi precum Bernard Haitink, Kurt Masur, Jorma Panula, Esa-Pekka Salonen.

Laura Nicorescu a absolvit Universitatea din București la clasa Profesoarei Maria Slătinaru Nistor și Universitatea de Muzică Mozarteum din Salzburg la clasa Prof. Horiana Branisteanu. Tânăra cântăreață a câștigat numeroase premii, iar în urma obținerii în anul 2005 la Festivalul Kammeroper Schloss Rheinsberg din Berlin, al Premiului Extraordinar de Participare, un an mai târziu debutează la Salzburg ca și Pamina în "Flautul Fermecat", o producție sub îndrumarea sopranei Garce Bumbry. După care primește rolul principal din "Casa cu fantome" a lui Reinhard Febels, la premiera din august 2007 Salzburg. In continuare adaugă pe lista de roluri cântate, rolul principal în opera "Madame Ivonne" de Fausto Tuscano (Salzburg Arge Theater), Rolul Zânei în Hensel și Gretel sub regia lui Philipp Harnoncourt (Balltheater Rosenheim), Angele în Contele de Luxemburg (Gärtnerplatz Theater München). Din sezonul 2008 până în 2010 este angajată la Bayerische Staatsoper în Junges Ensemble, unde interpretează alături de mari artiști cântăreți și dirijori roluri ca Fiordiligi (Cosi fan tutte), Clorinda (La Cenerentola), Ismene (Medea In corinto), Jano (Jenufa), Primul înger (Palestrina), Dama di Lady Macbeth (Macbeth). In sezonul 2010-2011, canta roluri principale în producții noi ale teatrelor din Antwerp, Dublin și Berlin.

"Trebuie să dispui de o pasiune nelimitată pentru artă, de credința că nu poți trăi fără aceasta; …precum aerul sau apa... dacă drumul este cel adevărat, poți ajunge la stele" declara Kah Chun Wong.

Vă invităm să luați parte la acest concert de excepție, o seară a tinereții, a profesionalismului, a pasiunii pentru muzică, elemente ce vin în completarea unui program inedit !

"Tânără fără să fie cinică, contemporană și competentă fără să fie superficială... " acestea sunt cuvintele folosite de Alteța Sa Regală Principele Radu al României pentru a descrie Camerata Regală, ansamblu profesionist de un înalt nivel artistic, înființat în 2009.