ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Manon' - din nou la Opera Națională București

Publicat: duminică, 10 Aprilie 2016 , ora 0.00

Opera Națională București invită din nou publicul la spectacolul de balet 'Manon', pe muzica lui Jules Massenet și în coregrafia imaginată de Kenneth MacMillan, producție care a avut premiera săptămâna trecută. Conform comunicatului emis de instituția bucureșteană, aceasta este întâia reprezentare integrală a acestui balet pe o scenă din România. Adaptarea lui MacMillan a celebrei opere 'Manon' este pusă în scenă cu aportul maeștrilor de balet Karl Burnett și Bruce Sansom și îl va aduce la pupitrul orchestrei pe Martin Yates.

Rolurile "Manon" și "Des Grieux" vor fi interpretate de Andra Ionete, respectiv Barnaby Bishop. Prim-balerina Alina Cojocaru, cea care urma inițial să facă parte din distribuție, va interpreta rolul "Manon" într-o reprezentație viitoare a acestui spectacol. Motivul acestei modificări, după cum se arată într-un anunț al Operei Naționale București, este reprezentat de indisponibilitatea lui Friedemann Vogel, partenerul Alinei Cojocaru, pentru spectacolul de astăzi, 10 aprilie 2016.

Henry Dowden, Akane Ichii, Gigel Ungureanu, Alexandra Gavrilescu și Antonel Oprescu vor completa distribuția. Evenimentul va începe la ora 19:00.