Agenda de concert Înapoi

Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Publicat: miercuri, 20 Ianuarie 2021 , ora 15.54

Un inedit concert pentru contrabas și o simfonie de Brahms prilejuiesc reîntâlnirea publicului sibian cu maestrul Horia Andreescu. Concertul va fi cu public, joi 21 ianuarie 2021 cu începere de la ora 19, la Sala Thalia.

Contrabasul este instrumentul care iese în fața orchestrei destul de rar în ipostaza de "solist". Joi, 21 ianuarie 2021, odată cu interpretarea Concertului pentru contrabas și orchestră în fa diez minor, op. 3 de Serge Koussevitzky. Solist va fi contrabasistul Adam Chirilă Adrian.

La pupitrul dirijoral revine maestrul Horia Andreescu, cel care a deschis "Stagiunea Beethovenescu" în luna octombrie a anului 2019. Dirijor Principal al Filarmonicii "George Enescu" din București, maestrul Horia Andreescu menține o relație specială cu cea mai importantă instituție muzicală a țării încă de la debutul său din anul 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost Directorul Artistic și Dirijorul Șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România. În anii '80 și '90 a fost Dirijor Invitat Permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda și Capela de Stat din Schwerin. Anvergura activității și preocupărilor îi confirmă lui Horia Andreescu statutul de veritabil ambasador al culturii muzicale românești și conturează portretul unui artist matur și complex, stăpân pe mijloacele cele mai subtile ale artei dirijorale, pentru care originalitatea concepției, diversitatea stilistică, vitalitatea ritmică, precizia intonației și menținerea unei tensiuni interioare continue reprezintă virtuțile artistice cele mai importante.

Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare online, pe platforma iabilet.ro, și la Casa de bilete a Sălii Thalia. Prețul unui bilet este de 40 și 30 de lei. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0735566486.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

asCULTă:

Serge Koussevitzky - Concert pentru contrabas și orchestră în fa diez minor, op. 3

Johannes Brahms - Simfonia nr. 2 în Re major op. 73

Următorul concert este programat joi, 28 ianuarie 2021. Orchestra Filarmonicii va urca pe scenă alături de dirijorul Cosmin Morariu și soliștii Raluca Stratulat (vioară) și Dimitrie Simion (violoncel.)

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa