Agenda de concert Înapoi

Maestrul Christian Badea și violonista Akiko Suwanai: artiști de prestigiu la Filarmonica "George Enescu"

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2023 , ora 14.58

În zilele de joi, 16 noiembrie și vineri, 17 noiembrie 2023, de la ora 19.00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va evolua sub bagheta prim-dirijorului său principal, Christian Badea, având-o ca solistă pe Akiko Suwanai.

Violonista japoneză Akiko Suwanai s-a afirmat drept una dintre cele mai apreciate artiste din generația sa. După câștigarea, în 1990, a prestigiosului Concursul internațional "Ceaikovski" de la Moscova, s-a consacrat printr-o carieră strălucitoare ce cuprinde deopotrivă recitaluri camerale și concerte susținute împreună cu orchestre și dirijori de cel mai înalt nivel artistic de pretutindeni.

Pe scena Ateneului Român, artista va interpreta Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară și orchestră, KV 218, de Wolfgang Amadeus Mozart. Ea marchează astfel reîntoarcerea către concertele pentru vioară de Mozart, pe care le va interpreta de-a lungul acestei stagiuni pe cele mai renumite scene, culminând cu integrala pe care o va realiza în cadrul Festivalului Internațional Nippon, al cărui director artistic este începând din anul 2012 și până în prezent.

Christian Badea este prim-dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu" începând din 2012. Cu un repertoriu vast, care se întinde de la Bach și Mozart la cele mai importante creații ale secolului XX și ale compozitorilor zilelor noastre, Christian Badea a dirijat orchestre precum Royal Philharmonic și BBC Symphony din Londra, Orchestra Santa Cecilia din Roma, Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Națională din Spania, Orchestre Philharmonique din Paris, Filarmonica Cehă, Filarmonica din Tokio și multe altele, colaborând cu artiști importanți precum Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich, YoYo Ma, Yefim Bronfman, Shlomo Mintz, Midori, Cho Liang Lin, Mitsuko Uchida, Mischa Maisky, Viktor Tretyakov și mulți alții.

Ateneul Român
Joi, 16 noiembrie 2023, ora 19
Vineri, 17 noiembrie 2023, ora 19

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: CHRISTIAN BADEA
Solistă: AKIKO SUWANAI

Program

Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară și orchestră, KV 218
Richard Strauss - Simfonia Alpilor, op. 64


Mai multe informații despre stagiunea 2023-2024 pot fi găsite aici:
https://www.fge.org.ro/calendar

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 130 lei
Categoria II: 120 lei
Categoria III: 110 lei

Biletele se pot cumpăra:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți - vineri 12:00 - 19:00. Telefon: 021.315.68.75)
- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".