Agenda de concert Înapoi

'Lo Cortés no quita lo Gallardo' - Recital de chitară spaniolă

Publicat: marți, 12 Iunie 2018 , ora 14.55
Ambasada Spaniei în România și Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agenției Spaniole pentru Dezvoltare și Cooperare Internaționala din Spania, în parteneriat cu Radio România Muzical, organizează, la Sala Radio, concertul "Lo Cortés no quita lo Gallardoš, joi, 21 iunie, la ora 19:00.

Doi dintre cei mai importanți chitariști spanioli: José María Gallardo del Rey - chitară clasică și Miguel Ángel Cortés - flamenco, vă invită la o incursiune în fascinanta lume a muzicii născute dintr-o simbioza perfectă între ambele genuri.

Lo Cortés no quita lo Gallardo, - joc de cuvinte între numele artistilor, în traducere "și gentil, dar și zglobiu"- , este un ambitios proiect comun semnat de Miguel Ángel Cortés si José María Gallardo del Rey, două nume rezonante la nivel internațional. Titlul recitalului dă și titlul albumului pentru care cei doi au primit, în 2015, Premiul National al Criticii "Flamenco Hoy", pentru cel mai bun album de muzică de chitară din Spania.

Responsabilitatea de a crea o propunere muzicala in acelasi timp relevantă pentru publicul de astăzi, dar care să ducă mai departe puterea expresivă și identitatea chitarei spaniole, un simbol al tradiției iberice, a fost o provocare pentru artisti. Rezultatul obtinut este unul extraordinar, exprimat în proiectul "Lo Cortés no quita lo Gallardo" care acum vine și la București, pe scena Sălii Radio.

Recitalul de la Bucuresti face parte din turneul european întreprins de cei doi artiști in orase ca Linz, Viena, Bratislava sau Budapesta .

Biletele vor fi puse în vânzare la Casa de Bilete a Sălii Radio, dar sunt disponibile și pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, sau în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro.