Agenda de concert Înapoi

Livia Teodorescu-Ciocănea, compozitor, muzicolog, analist muzical, a fost acceptată ca nou membru al Academiei Europene de Științe și Arte (EASA)

Publicat: marți, 12 Iulie 2022 , ora 9.47

Și-a primit diploma - în cadrul unei ceremonii desfășurate la Salzburg, (Austria), unde își are sediul Academia. (programul este atasat ca attachement).

Înființată în 1990, EASA în 1990, și-a propus să creeze o rețea de oameni de știință și de artiști la nivel international, pentru a crea o retea de comunicare stiintifica si artistica în armonie si in contextul vremurilor noastre.

Dintre membrii săi actuali, în număr de aproximativ 2.000, fac parte 34 laureați ai Premiului Nobel și fostul Papă Benedict al XVI-lea, care a devenit membru al academiei, inca din 1992, cind era Cardinal.

Academia este împărțita în șapte "clase":

Humanities, Medicine, Arts, Natural Sciences, Social Scienties-Law-Economics, T echnology-Environmental Sciences and World Religions.

Livia Teodorescu-Ciocănea este o voce puternică în rândul compozitorilor de astăzi, cu o afinitate specială pentru timbru și dramatism muzical. Este un pedagog de succes și dedicat, muzicolog, analist muzical, cu o înțelegere profundă a fenomenelor muzicale ale timpului nostru. Are o atitudine independentă și nu mai puțin explicită în activitatea sa. Muzica ei este din ce în ce mai bine cunoscută și recunoscută în lumea muzicală internațională. Este, de asemenea, o pianistă de concert consacrată.

Teodorescu a studiat compoziția la Universitatea Națională de Muzică București. A avut o bogată activitate muzicală la Opera Națională București înainte de a-și începe cariera universitară la Universitatea Națională de Muzică București, unde în prezent este profesor titular, predând compoziție, forme, analiză și stilistică. Muzica ei a fost interpretată la nivel internațional în Europa, Asia, SUA și Australia și în România de către orchestre importante. Partiturile ei au fost publicate de Editura muzicală București, ArsPublica (Italia) și Hoeflich (Germania). Înregistrări comerciale ale muzicii sale au fost publicate de Toccata Classics (Marea Britanie), Move Records (Australia) și Electrecord (România). Teodorescu a primit premii prestigioase pentru activitatea sa de compozitoare, inclusiv Premiul Academiei Române "George Enescu" pentru compoziție și 5 premii ale Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. În 2008 a primit Ordinul Național 'Meritul Cultural' în grad de Cavaler.

A scris peste 80 de lucrări, printre care Simfonia Archimedes, "Le Rouge et le Noir"- balet în 3 acte după Stendhal și o operă în patru acte bazată pe povestea lui Cehov "Doamna cu câinele". Teodorescu a fost profesor invitat la Universitatea din Illinois-Champaign, Academia de Muzică din Oslo, Universitatea Monash și Universitatea Huddersfield din Marea Britanie. În calitate de muzicolog, a publicat articole în Contemporary Music Review (2003) și Perspectives of New Music (2020), precum și 3 cărți.