Agenda de concert Înapoi

LIVE de la SALA RADIO: concert Silvestri/Haydn/Mozart

Publicat: luni, 5 Aprilie 2021 , ora 14.43

La doar 17 ani, în 1930, foarte tânărul pianist, dirijor și compozitor CONSTANTIN SILVESTRI se afla pentru prima oară la pupitrul recent înființatei Orchestre Radio (astăzi Orchestra Națională Radio), dirijând propria sa lucrare: Preludiu și fugă (Toccata). Cinci ani mai târziu, Silvestri primea Premiul de compoziție "George Enescu" și devenea director muzical al Operei bucureștene. Extraordinarul său parcurs cuprinde și premiera în România a operei enesciene "Oedipe", derulată sub bagheta sa. La finalul anilor '50, a emigrat în Marea Britanie unde a continuat, până la dispariția prematură, o frumoasă carieră internațională.

Lucrarea Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri va deschide concertul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO, prezentat LIVE, de la Sala Radio, miercuri, 7 aprilie (19.00). Evenimentul se va derula sub bagheta apreciatului dirijor al Operei Naționale București VLAD CONTA.

Seara va continua cu HAYDN - Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră, interpretat de GABRIEL CROITORU pe celebra vioară "Catedrala" ce a aparținut lui George Enescu (instrument aflat în administrarea Muzeului Național "George Enescu"). Evenimentul se va încheia cu Simfonia nr. 40, ce poartă semnătura lui MOZART.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical - în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro, și pe paginile de FACEBOOK Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical.