Evenimentele săptămânii Înapoi

LIVE de la Munchen: repertoriu surpriză cu Bogdan Băcanu și colegii săi din cvartetul 'The Wave'

Publicat: luni, 18 Ianuarie 2021 , ora 9.29

Au trecut ani de când publicul bucureștean și-a manifestat entuziasmul unanim după ce a urmărit pe scene importante ale capitalei aparițiile virtuoze și foarte convingătoare ale unui percuționist adolescent... De atunci, numele lui Bogdan Băcanu a atras atenția și peste hotare, întâi în perioada studiilor sale și apoi după ce a devenit el însuși cadru didactic la unele prestigioase instituții de învățământ muzical din Austria.

La vârsta maturității acum, Bogdan Băcanu apare uneori pe scenă și alături de actuali și foști discipoli ai săi, așa cum este cazul recitalurilor susținute de cvartetul de marimba "The Wave", ce ne prilejuiește și întâlnirea cu instrumente speciale, noi, cu disponibilități expresive deosebite.

Recitalul difuzat LIVE, fără public, programat într-unul dintre studiourile Radiodifuziunii din Munchen oferă ocazia de a asculta și creații contemporane ale unor autori din spații culturale distincte, dar și aranjamentul acestei neobișnuite formații asupra unei suite din opera "Carmen" de Georges Bizet; nu în ultimul rând, selecția interpreților a inclus și o incursiune în universul atât de caracteristic al ritmurilor lui Astor Piazzolla - muzicianul de la a cărui naștere se împlinește un secol în 2021. Afișul menționează lucrări pentru 4 marimba, dar și prezențe solo ale tânărului Christoph Sietzen - fost student al lui Bogdan Băcanu la Universitatea ”Anton Bruckner” din Linz, care este deja cunoscut și publicului din România prin aparițiile sale ca invitat al podiumurilor solistice de la noi.

Așadar, într-un peisaj stilistic variat, marți 19 ianuarie, la Scena europeană, de la ora 21, vor răsuna și "Libertango" dar și "Aconcagua Concerto" de Astor Piazzolla!

Anca Ioana Andriescu