Evenimentele săptămânii Înapoi

LIVE de la München: Concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze - vineri, 2 iulie 2021, ora 21.30, la Scena europeană

Publicat: joi, 1 Iulie 2021 , ora 13.59


Beethoven și Elgar sunt compozitorii înscriși pe afișul concertului din seara de 2 iulie 2021 de la Centrul Cultural Gasteig din München; un centru multicultural care adăpostește mai multe instituții germane de cultură: Orchestra Filarmonicii din München, Conservatorul Richard Strauss, Universitatea Populară și Librăria Municipală. Este unul dintre ultimele concerte ale acestei stagiuni 2020 - 2021 înscris în Festivalul Concertelor de vară.

2020-2021 - o stagiune, pentru toate instituțiile muzicale din întreaga lume, greu încercată de pandemie. De altfel, solistul acestei seri, Igor Levitt, a fost forțat, datorită restricțiilor pandemiei de COVID să-și amâne un concert mult așteptat de melomani în care ar fi trebuit să interpreteze Concertul în Do major de Ferruccio Busoni, tot aici la Centrul Cultural Gasteig alături de Orchestra Radiodifuziunii Bavareze din Munchen. Ca mai toți artiștii, în perioada pandemiei, Igor Levit s-a axat mai mult pe on-line și a susținut o serie de recitaluri din propriul apartament de la Berlin; recitaluri foarte bine primite de public. "Sigur, spune acesta, nimic nu înlocuiește live-ul din sala de concert."

În 2 iulie, Igor Levitt, artistul în rezidență al Orchestrei Radiodifuziunii Bavareze din Munchen, revine din nou pe scenă și propune publicului Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven. De altfel, pianistul german de origine rusă este considerat unul dintre cei mai buni interpreți ai repertoriului beethovenian.

Conducerea concertului din această seară îi aparține dirijorului britanic Edward Gardner, care debutează la pupitrul Orchestrei Radiodifuziunii Bavareze din Munchen. De nenumărate ori, numeroasele sale lansări de CD-uri au creat senzație, cel mai recent cu Variațiunile Enigma ale lui Edward Elgar - lucrare pe care Edward Gardner o va dirija în 2 iulie.

Așadar, Beethoven și Elgar - un program interesant pe care îl veți asculta în transmisiune directă de la Centrul Cultural Gasteig din München, vineri 2 iulie 2021, ora 21.30, la Scena europeană.

Jeanine Costache