ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimentele săptămânii Înapoi

Live de la Bazilica Saint Denis din Franța soprana Camilla Nylund și dirijoarea Carina Canellakis

Publicat: marți, 22 Iunie 2021 , ora 13.01


Soprana finlandeză Camilla Nylund și dirijoarea americană Carina Canellakis - două prezențe feminine invitate ale Orchestrei Naționale a Franței, în 24 iunie. De la ora 21.30, Radio România Muzical transmite în direct acest concert de la Bazilica Saint Denis din Franța.

Concertul este inclus între evenimentele Festivalului de la Saint Denis care, anul acesta, se desfășoară între 1 și 29 iunie, un festival cu o istorie de 5 decenii - un important eveniment francez atât datorită artiștilor invitați, cât și datorită locului special unde se desfășoară concertele: Bazilica Saint Denis, necropolă a regilor Franței și o destinație culturală foarte aproape de Paris.

După o activitate solistică și camerală intensă în calitate de violonistă, Carina Canellakis se află de câțiva ani în prim-planul vieții muzicale europene în ipostaza de șef de orchestră. În prezent, muziciana americană este dirijor principal al Orchestrei Filarmonice a Radiodifuziunii Olandeze, dirijor invitat al Orchestrei Filarmonice din Londra și Orchestrei Radiodifuziunii din Berlin.

Concertul din 24 iunie stă sub semnul romantismului german, pentru debutul său în Festivalul de la Saint Denis, Carina Canellakis propunând două lucrări dragi inimii sale: Simfonia a IV-a op. 98 în mi minor de Johannes Brahms și "Ultimele patru lieduri" de Richard Strauss interpretate de soprana Camilla Nylund - o prezență obișnuită a Festivalului de la Bayreuth, pentru prima dată prezentă la Saint Denis. Debutul concertului îl face Uvertura operei "Tannhäuser" de Richard Wagner.

Un eveniment ce se anunță interesant, în succesiunea unuia dintre cele mai vechi festivaluri europene, transmis în direct de Radio Romania Muzical joi, 24 iunie, de la ora 21.30.

Jeanine Costache