Agenda de concert Înapoi

'Lipatti Special', ediție de Crăciun

Publicat: miercuri, 18 Decembrie 2019 , ora 13.16

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti", în parteneriat cu DGASPC Sector 1, DGASPC Sector 2, DGASPC Sector 3 și Școala Specială Nr. 9 organizează duminică 22 decembrie 2019, între orele 18:00 - 21:30, cea de-a VI-a Ediție a programului cultural "LIPATTI SPECIAL", dedicat persoanelor cu nevoi speciale și însoțitorilor lor.

După succesul înregistrat la primele cinci ediții ce au avut loc pe 1 și 22 septembrie, 27 octombrie, 10 noiembrie și 3 decembrie 2019, cea de-a VI-a Ediție a programului "Lipatti Special", finanțat de Primăria Generală a Capitalei, se desfășoară cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun.

Programul cultural "Lipatti Special" este unic în România și s-a născut din dorința regizoarei și pianistei Alice Barb, Director Fondator al Casei Artelor "Dinu Lipatti", de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități și de a le oferi, lunar, acces la artă și cultură, prin intermediul unor evenimente dedicate. De asemenea, prin programul cultural "Lipatti Special" invitații noștri au posibilitatea să se întâlnească cu artiști excepționali, cu mari personalități ale culturii românești și să socializeze într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei.

Duminică, 22 decembrie, de la orele 18:00, oaspeții noștri îl vor descoperi pe Moș Crăciun în Expoziția Specială "Moș Crăciun - Legendă, istorie și tradiții", o poveste magică a celui mai îndrăgit personaj al iernilor care reușește, într-o singură noapte, să ducă darurile tuturor copiilor cuminți din întreaga lume. De asemenea, vor regăsi expozițiile permanente "Dinu Lipatti - viața și opera", "Familia Lipatti și prietenii", iar artiștii de la Art Time Atelier vor realiza workshopuri cu tematică de Crăciun. Nu vor lipsi audițiile de Colinde și Cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional, iar în Salonul de Muzică va fi proiectat filmul "Legenda lui Moș Crăciun", co-producție internațională Germania - Marea Britanie, un documentar cu cel mai îndrăgit personaj al iernilor și despre tradițiile din întreaga lume.

Începând cu orele 19:00, în Salonul de Muzică, va avea loc Recitalul Extraordinar de muzică și poezie de Crăciun cu actrița Daniela Nane și pianistaIoana Maria Lupașcu. În program au fost incluse piese celebre și poezii ale unor mari poeți români și internaționali dedicate Sfintei Sărbători a Crăciunului. În Salonul de Muzică, oaspeții noștri mici și mari vor avea o întâlnire cu actorul Bogdan Muntean într-un Spectacol interactiv de Magie, invitatul special al serii fiind nimeni altul decât Moș Crăciun.