ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Agenda de concert Înapoi

Leo Hussain, dirijor principal-invitat al Filarmonicii "George Enescu", deschide stagiunea simfonică 2021-2022 la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 6 Octombrie 2021 , ora 12.18

Deschiderea stagiunii simfonice 2021-20211 a Filarmonicii "George Enescu" va avea loc joi și vineri, 7 și 8 octombrie 2021, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, printr-un concert condus de cunoscutul dirijor Leo Hussain, invitat frecvent pe scenele românești. Devenit din această stagiune dirijor principal-invitat al filarmonicii bucureștene, dirijorul britanic s-a impus, încă din 2013, prin interpretarea cantatei Gurre-Lieder de Arnold Schoenberg, dar și a operei Wozzeck de Alban Berg, prezentată în premieră națională, la ediția din 2015 a Festivalului Internațional George Enescu, împreună cu filarmonica bucureșteană.

În sala Ateneului Român ocupată de public, din cauza restricțiilor pandemice, în proporție de 50%, Orchestra și Corul Filarmonicii vor interpreta, pe 7 și 8 octombrie, lucrarea Serenity pentru cor a cappella și vioară solo de compozitorul norvegian Ola Gjeilo și monumentala Simfonie nr. 9 de Ludwig van Beethoven. În piesa contemporană, solist va fi concertmaistrul Filarmonicii, violonistul Rafael Butaru, iar în capodopera vocal-simfonică, vor apărea Diana Țugui (soprană), Aura Twarowska (mezzosoprană), Daniel Magdal (tenor) și Ionuț Pascu (bas). Ca de fiecare dată, Corul Filarmonicii va fi pregătit de Iosif Ion Prunner.

"Deschiderea noii stagiuni întâmpină mari dificultăți legate de rigorile sanitare. Filarmonica George Enescu este pregătită pentru toate situațiile posibile, atât în cazul în care publicul va fi acceptat în sala de concert, dar și pentru situația, nedorită, a transmisiunilor online. Vor fi prezenți dirijori și soliști cu programe de înaltă ținută, așa cum am obișnuit publicul. Doar că astăzi, evoluția gravă pandemică ne face prudenți în a anunța cert ce se va întâmpla în perioada următoare. Să îndrăznim să fim optimiști!", afirmă Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii "George Enescu".

Deschiderea Stagiunii simfonice 2021-2022

Orchestra și Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: Leo Hussain

Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner

Program: Ola Gjeilo: Serenity (solo vioară: Rafael Butaru)

Ludwig van Beethoven - Simfonia Nr. 9

Soliști: Diana Țugui - soprană

Aura Twarowska -mezzosoprană

Daniel Magdal - tenor

Ionuț Pascu - bas

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sala mare a Ateneului Român va fi ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

Conform articolului e din Hotărârea nr. 76 din 30 septembrie 2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție".

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110 lei;

Categoria II: 100 lei.

Pentru a evita aglomerația și formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Biletele se pot procura astfel:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar". Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.