Agenda de concert Înapoi

Leo Hussain dirijează Enescu la Sala Radio!

Publicat: joi, 24 Mai 2018 , ora 11.14

Dirijorul LEO HUSSAIN va concerta în viitorul apropiat alături de Orchestra Filarmonicii din Luxembourg, Opera din Frankfurt și la Theater an der Wien unde va prezenta o nouă producție a operei Wozzeck de Alban Berg. Totodată, va mai colabora cu Wiener Symphoniker, ORF Vienna Radio Orchestra, WDR Symphony Orchestra Köln, Prague Philharmonia și Orchestra Regală din Danemarca ș.a. În cadrul Festivalului internațional George Enescu Leo Hussain a fost invitat să dirijeze opera Wozzeck de A. Berg și Gurrelieder de A. Schönberg.

În afara Europei, Leo Hussain colaborează cu Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra laTokyo Spring Festival, cu orchestre din Australia, Tasmania, și cu opera din San Francisco. La Festivalul de la Salzburg i-a asistat pe Sir Simon Rattle și Berliner Philharmoniker, Valery Gergiev și Vienna Philharmonic, menținând constante colaborări cu Daniel Barenboim și Yannick Nézet-Séguin. Leo Hussain a urmat studiile muzicale la University of Cambridge și la Royal Academy of Music.

IOANA CRISTINA GOICEA s-a născut la București, în 1992, într-o familie de muzicieni, iar în prezent urmează cursurile Universității de Muzică și Teatru din Hanovra. Tânăra violonistă cântă pe o vioară "Gianbattista Guadagnini" (Parma, 1761), oferită de fundația Deutsche Stiftung Musikleben Hamburg.

A concertat ca solistă cu Auckland Philharmonia, Baden-Baden Philharmonic, Südwestdeutsche Philharmonie, Norddeutsche Philharmonie, Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională și Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Națională de Tineret, I Virtuosi Italiani, Kunitachi Symphoniker, Filarmonica de Stat Chișinău, precum și cu toate orchestrele simfonice din România. În 2015 a câștigat, împreună cu pianistul Andrei Banciu, premiul al doilea și "Young Award" la concursul internațional de muzică de cameră de la Trieste. În 2016 a fost invitată să participe la prestigioasa Academie de Muzică de Cameră "Heidelberger Frühling" din Germania și în 2017 a debutat în cadrul turneului "New Masters on Tour", împreună cu pianistul Andrei Banciu, la Concertgebouw Amsterdam și la Filarmonica din Bratislava.