Interviuri Înapoi

Lavinia Coman despre Concursul Național de Interpretare 'Ada Ulubeanu'

Publicat: joi, 10 Martie 2016 , ora 14.13

Sâmbătă și duminică, 27 și 28 februarie 2016, Centrul Național de Artă Tinerimea Română a fost gazda celei de-a VI-a ediții a Concursului Național de Interpretare "Ada Ulubeanu".

Ne spune mai multe despre modul în care s-au prezentat concurenții anul acesta doamna prof. univ. dr. Lavinia Coman.


Ca membră a juriului la secțiunea pian a Concursului "Ada Ulubeanu", spuneți-ne câteva impresii generale. Cum ați apreciat nivelul concurenților care, după cum am văzut, s-au prezentat într-un număr destul de mare?

Ediția de anul acesta a consemnat înscrierea unui număr mai mare decât numărul celor din edițiile precedente și s-a mai adăugat ceva - concursul s-a întregit cu încă două secții, și anume acompaniament și muzică de cameră. La ediția de anul acesta s-au prezentat 68 de pianiști soliști și 7 cupluri de pian la patru mâini; în total, deci, au fost 75 de numere. Au fost programe foarte frumoase, interesante, diverse, bogate. Cu precădere au fost candidați din București.

A fost un concurs, consider eu, de un nivel național și chiar de o valoare posibil internațională. S-a verificat încă o dată, cu acest prilej, înalta calitate a școlii muzicale românești de interpretare pianistică.

Interviu realizat de Ana Diaconu