Cronici Înapoi

«L’atingere» - aniversarea emisiunii “America latină se prezintă“

Publicat: vineri, 7 Mai 2010 , ora 13.37

L'atingere. Latin + atingere - ne explica Wladimir Pesantez joi, 6 mai 2010, cu o simplitate dezarmantă, titlul concertului pe care l-a susținut la Sala Radio. Realizatorul cunoscutei emisiuni America latină se prezintă, care împlinește 9 ani de existență, a putut fi văzut de data aceasta în ipostaza de solist, alături de doi invitați speciali și de un grup de instrumentiști de naționalități diferite.

Am avut parte de un periplu prin aproape întreaga Americă de Sud: am trecut, desigur, prin Ecuador, țara în care Wladimir Pesantez s-a născut, dar și prin Argentina, Bolivia, Uruguay, Chile sau Peru, nelipsind Cuba și Mexic.

Am putut asculta bossa-nova și tango-uri, melodii tradiționale, melodii celebre, melodii care ne fac pe toți să ne ridicăm de pe scaune la petreceri, chiar dacă nu vrem să recunoaștem, ca Moralito, Guantanamera sau Hasta Siempre Comandante.

Deși spiritul latin al lui Wladimir Pesantez ar fi fost probabil îndeajuns să umple scena, nu ne-a deranjat patima celorlalți interpreți - peruanul Gustavo Alcantra care ne-a interpretat chiar un Vals peruan, Fabian Sanchez din Columbia, cu energia sa molipsitoare și cei doi invitați speciali - Ioan Gyuri Pascu și solista Biu din Cuba.

Concertul "L'atingere" ne-a arătat un Wladimir Pesantez într-un fel diferit față de cel pe care-l știm din fiecare duminică, de la Radio România Muzical, dar și, în multe privințe, exact la fel. Cei care nu au fost prezenți ieri seară sau care doresc să reasculte concertul, o pot face în data de 18 mai 2010, în cadrul emisiunii Concertele RRM.


Andra Ivănescu