Agenda de concert Înapoi

Ladislau Csendes și Mădălin Sandu, soliștii 'Dublului concert pentru vioară și orchestră' al Filarmonicii Pitești

Publicat: luni, 26 Septembrie 2022 , ora 14.34

Filarmonica Pitești organizează joi, 29 septembrie, de la ora 19.00, în sala "Simfonia", ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ganea, participă, ca soliști, violoniștii Ladislau Csendes și Mădălin Sandu.

În program: A. Vivaldi - Anotimpurile - Toamna, G. Holst - Dublu concert pentru vioară și orchestră, op. 49 (premieră la Pitești) și L. Van Beethoven - Simfonia a III - a, op. 55.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă "George Enescu" din București (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară și muzică de cameră, și Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Doctor în muzică, este conferențiar universitar la Universitatea Națională de Muzică București și dirijor al Orchestrei Simfonice "Universitaria" a U.N.M.B. A colaborat cu toate filarmonicile din țară și cu soliști de renume, dintre aceștia menționându-i pe Valentin Gheorghiu, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ivan Roncea, Ion Bogdan Ștefănescu. Fost dirijor al Filarmonicii Pitești, este dirijor permanent invitat.

Unul dintre cei mai apreciați violoniști, Ladislau Csendes (foto) a colaborat cu prestigioase orchestre, susținând turnee artistice în numeroase țări, printre care Elveția, Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Austria, Singapore. La festivalurile din străinătate, prin programele prezentate, a contribuit la îmbogățirea repertoriului concertant și cameral românesc contemporan. Cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București și solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, are un repertoriu extins și variat, care se regăsește în discografie și înregistrările radio-tv. A mai concertat la Filarmonica Pitești în 2008 și 2013.

Absolvent al Facultății de Interpretare Instrumentală a Universității Naționale de Muzică din București, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu (foto) este, de la înființare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești. A colaborat cu filarmonicile din București, Giurgiu, Sibiu, Ploiești, Constanța, Râmnicu-Vâlcea, iar ca solist concertist a susținut numeroase recitaluri și concerte pe toate scenele muzicale ale țării. A concertat și în Italia, Germania, Elveția, Franța, Austria, Spania, Ungaria, Republica Moldova și Coreea de Sud. Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci și aranjor, orchestrator și dirijor, inițiator al multor proiecte sonore spectaculoase. De anul acesta îndeplinește și rolul de director artistic al Filarmonicii Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.