Agenda de concert Înapoi

LA VIDA LOCA - Turneul european 'Bridges', 23 martie - 10 aprilie 2019

Publicat: miercuri, 6 Martie 2019 , ora 15.31

LA VIDA LOCA - proiectul cu succes internațional al flautistului Matei Ioachimescu împreună cu pianistul Alfredo Ovalles, în turneul european "Bridges", la Bialystok, Tallinn, Viena, București și Oradea, între 23 martie și 10 aprilie 2019.

Odată cu noul program La Vida Loca "Bridges", virtuozul flautist de origine română Matei Ioachimescu și versatilul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, artiști stabiliți la Viena, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, creează o lume muzicală nouă dar care pare cunoscută în același timp. Proiectul extraordinar La Vida Loca, aflat la cea de-a patra ediție, testează limitele celor două instrumente, setează noi impulsuri și aduce un suflu nou repertoriului cameral. Într-o lume din ce în ce mai fragmentată, cei doi artiști creează punți între diferite stiluri muzicale mixând muzica clasică, contemporană, cu cea de jazz, rock, sau world music din diferite zone ale lumii. Cinci orașe ( Viena, Bialystok, Tallinn, Oradea și București) vor fi gazdele unui program unic, cross-over, în perioada Martie - Aprilie 2019, program ce va fi completat cu lucrări special scrise pentru acest eveniment. Imensa bucurie de a cânta, virtuozitatea explozivă și sunetul inconfundabil al flautului lui Matei Ioachimescu, totul presărat cu mult umor și energie, stau la baza succesului internațional al proiectului LA VIDA LOCA, proiect ce promite iubitorilor muzicii momente de pură încântare și o binevenită evadare din cotidian.

Din Program:

Almoraima/Zyryab (Paco de Luciá)
Hov Arek Sare Jan/Al Ayloughs (Komitas)
El Choclo (A. Villoldo)
Tonada de Luna Lenna (S.Diaz)
Where to go when (Irinel Anghel) p.a.a
Caribe (Michel Camilo)
Alfonsina Y el mar (A.Ramirez)
Patasdilo (Carlos Vieco)
Riffs and Solos (Mihai Măniceanu)
Corazon Loco (Antonio Machin)
Trabadedos (Venezuelean Trad. Medley)
Wolf on a Hot Thin Roof (Diana Rotaru) p.a.a
Makedonsko Devojèe/Jovano Jovanke/Kalaidjisko Oro (Macedonian trad.)

Despre artiști:

Despre Matei Ioachimescu, spunea celebrul compozitor finlandez Kalevi Aho: "Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulți spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobișnuit de lungi. Matei Ioachimescu face parte dintre cei mai mari flautiști, pe care i-am ascultat."

Flautist român de renume, Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over.

Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse ( Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation ) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene europene și japoneze precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall.

Albumul de debut împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat "Lumiere", este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste două instrumente.

Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de "Ambasador al Integrării" în anul 2013 de către actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația. 


Alfredo Ovalles
s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal - Caracas, în Venezuela, la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena.

Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King's Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra "Frederic Chopin" din Gdańsk - Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau "Franz Schubert" Competition din Bulgaria.

Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Calendarul concertelor:

Sâmbătă, 23.03.2019 - ora 18:00 - Bialystok (Polachian Opera and Philharmonic Hall)
Luni, 25.03 - ora 18:00 - Tallinn (House of The Blackheads)
Sâmbătă, 30.03 - ora 20:30 - Viena (Porgy & Bess)
Vineri, 5.04 - ora 19:00 - București (Sala Teatrelli)
Miercuri, 10.04 - ora 19:00 - Oradea (Filarmonica de Stat)


Producător: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură 

Proiect cofinanțat de AFCN, Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri culturali în România: Forumul Cultural Austriac - București, Creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Filarmonica de Stat Oradea.