ACUM:
13.00
Info buletin muzical
Știrile muzicale ale zilei.
Urmează: 13.05 Polifonii Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Apoi: 15.10 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

La școală. Pe www.rador.ro

Publicat: joi, 3 Septembrie 2015 , ora 12.04

Agenția de presă Rador vă invită, începând de astăzi, 3 septembrie, la un parcurs savuros în parcul de aventuri al celor mai frumoși ani, cei de școală.

În septembrie, odată cu ploile, copiii se întorc vrând-nevrând la școală. Ne întoarcem cu gândul și noi, cei care am fost mai demult elevi, iar amintirile noastre au o varietate de culori, de la galbenul auriu al copilăriei lipsite de griji, la cenușiul apăsător al sărăciei și frustrărilor, trecând prin azuriul nostalgiei. Pe de altă parte, de peste un secol cugetarea profesorului Nicolae Iorga plutește, ușor amenințător, deasupra generațiilor de administratori ai școlilor: "Nenorocirea vremii e că din viață lipsește școala vieții și că din școală lipsește viața școlii". Când a fost așa, dacă a fost așa, nu putem ști decât atunci când îi ascultăm pe bătrâni. Pentru că ei știu din experiențele lor.

Arhiva de istorie orală a Societății de Radiodifuziune a adunat din 1993, timp de 22 de ani, sute de mărturii despre anii de învățătură. Aceasta pentru că, inevitabil, fiecare poveste de viață începe cu familia și școala…

Într-un serial de 24 episoade, vă oferim pe www.redor.ro o selecție a celor mai interesante, anecdotice sau triste, așa cum au fost ele înregistrate în interviuri cu personalități sau cu oameni obișnuiți de pe tot cuprinsul țării. Prințul Șerban Ghica, președintele Ion Iliescu, inventatorul Henry Coandă, actorii Mariana Mihuț și Damian Crâșmaru, profesorul bistrițean Ion Moldovan, istoricul Eliza Campus, generalul Titus Gârbea, cizmarul Teofil Totezan, cu toții și-au amintit de viața de elev, până la cele mai mici detalii…