Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Rador toamna bună se cunoaște după... rechizite

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 15.04

Agenția de presă Rador a Radio România continuă campania devenită deja o tradiție, Prietenul tău din oraș. Pe 23 septembrie, voluntarii Rador se deplasează la Vălenii de Munte, cu multă bucurie și entuziasm, pentru a dona rechizite și pachețele cu dulciuri de luat la școală, pentru un an școlar plin de succese. Beneficiarii campaniei sunt copiii români și ucraineni găzduiți la așezământul din Vălenii de Munte al organizației ProVita. În afara copiilor români care își aveau casa aici, din 4 martie 2022 au fost acceptați și 17 copii instituționalizați ucraineni, care au fugit din calea războiului.

Voluntarii Rador sunt gata de joacă, pregătiți să ajute copiii la teme sau, pur și simplu, să stea de vorbă cu ei, ca între prieteni. Rechizitele sunt modul nostru de a-i încuraja pe copii să învețe bine, să își continue studiile, cu liceu, facultate, pentru că educația este calea spre o viață frumoasă și împlinită.

Rador este agenția de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informație profesionistă, rapidă și complexă posturilor de radio naționale, internaționale și regionale ale Societății Române de Radiodifuziune.

Asociația ProVita este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care își desfășoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Posești și orașul Vălenii de Munte din județul Prahova. Asociația a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în 1991. Pe parcursul anilor, asociația a adăpostit peste 10.000 de persoane defavorizate.

Misiunea Asociației ProVita este aceea de a oferi adăpost și condiții normale de trai copiilor abandonați, neglijați sau orfani, de a oferi îngrijire și adăpost femeilor, mamelor și copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulților fără adăpost și bătrânilor părăsiți. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă și, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situații limită, indiferent de sex, rasă sau religie.