Agenda de concert Înapoi

'Joseph Haydn 285' - la Palatul Mogoșoaia

Publicat: luni, 29 Mai 2017 , ora 10.53
Cu ocazia împlinirii a 285 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți compozitori din istorie - Joseph Haydn, duminică 4 iunie 2017, de la ora 12.00, în cadrul ediției a VI-a a Mogoșoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, are loc un recital extraordinar suținut de Cvartetul Artmusik.

Din cele câteva zeci de cvartete, create de Haydn, prin care genul s-a impus în lumea artei sunetelor, soliști instrumentiști ai Filarmonicii "George Enescu", membrii ai Cvartetului Artmusik, vor interpreta: Cvartetele op.54, nr.1 și op.74, nr.3. Astfel violoniștii Marius Bîclea și Emil Stegar, violistul Florin Matei și violoncelistul Dan Joițoiu, vor aduce un omagiu unuia dintre cei mai influenți maeștrii ai clasicismului muzical, creator de stiluri și genuri.

Cvartetul Artmusik este un ansamblu de tradiție, cu sute de concerte în cei peste 15 ani de existență. Formația este alcătuită din patru dintre cei mai experimentați și talentați membri ai Filarmonicii "George Enescu" din București. Aceștia fac parte și din Orchestra de Cameră a Filarmonicii "George Enescu" și din Orchestra "Virtuozii din București". Violoniștii Marius Bîclea și Emil Stegar, violistul Florin Matei și violoncelistul Dan Joițoiu, au o bogată activitate artistică, susținând concerte pe majoritatea scenelor românești, dar și în orașe cu tradiție din Europa, America de Sud sau Japonia.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia asigură și accesul la concert.

Programul complet pe: https://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Asociația Culturală "Pro Valores", ExcesMusic și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureșteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, EstTV.