Recomandări Înapoi

Jazzy hour cu... Berti Barbera (9 ianuarie 2014)

Publicat: marți, 7 Ianuarie 2014 , ora 11.32

Un pianist italian considerat unul dintre cei mai remarcabili muzicieni de jazz din această țară, devenit cunoscut publicului după colaborările cu trompetistul Enrico Rava la albumele "Tribe" și "On The Dancefloor". Acesta din urmă a spus despre el că are o "curiozitate infinită" și că îl poate caracteriza ca fiind "un pianist cu un rafinament implacabil". Ghidându-ne după aceste cuvinte, este clar că un album semnat de Giovanni Guindi nu putea să aștepte foarte mult pentru a se materializa. "City of Broken Dreams" este primul album care îi poartă semnătura - o colaborare cu doi muzicieni aparte pe scena de jazz - percuționistul João Lobo și basistul Thomas Morgan. O viziune nouă asupra jazz-ului, oferită de cei 3 muzicieni este propunerea de joi, 9 ianuarie 2014, a emisiunii "Jazzy Hour".

Tot atunci fragmente din cel mai recent disc semnat de Trio-ul Stefano Battaglia -"Songways". Pianistul italian, contrabasistul Salvatore Maiore și percuționistul Roberto Dani prezintă un album care, spun criticii, invită ascultătorul să lase frâu liber imaginației. În același timp este o dovadă a experienței grupului, Stefano Battaglia, Salvatore Maiore și Roberto Dani formând un trio de opt ani.

Cele două albume "City of Broken Dreams" și "Songways" - în comentariul lui Berti Barbera, joi, 9 ianuarie 2014, ora 19, la emisiunea "Jazzy Hour", numai la Radio România Muzical.

Lucian Haralambie