Cronici Înapoi

JAZZAPPELLA și BIG BAND-ul Radio în concert la Sala Radio

Publicat: marți, 22 Octombrie 2013 , ora 9.45

Membrii grupului JAZZAPPELLA au cântat pe scena Sălii Radio ieri, 21 octombrie de la ora 19.00, în cadrul seriei de evenimente "Jazz pe românește", proiect inițiat în 2005 de Radio România Cultural și prezentat de Florian Lungu.

O sală aproape plină gata să asculte jazz pe românește; Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, a deschis o seară specială, cu lucrări cunoscute, interpretate cu măiestrie. Soliști - membri ai Big Band-ului, trompetistul Sebastian Burneci sau clarinetistul Nicu Tănase.

Ce spune Ionel Tudor despre întâlnirea cu publicul din Studioul "Mihail Jora"?

«Foarte aproape de noi. Au reacționat de la început și au reacționat bine. Ne-au făcut și pe noi să ne simțim foarte bine pe scenă. În momentul în care vezi că mesajul transmis de tine este receptat foarte bine, te bucuri, în acel moment parcă ai o dorință mai mare de a transmite mesajul tău muzical.»

Partea a doua i-a adus pe scenă pe cei de la Jazzappella. Standarde jazz, piese ale celor de la Queen sau Edith Piaf, ba chiar și soundtrack-ul desenului animat The Flinstones într-o interpretare originală, a cappella.

Finalul a adus cele două grupuri pe scenă, Jazzappella devenind soliștii Big Band-ului Radio. Iată ce a declarat Zoltan Andras după concert:

«Este o premieră și, cine știe, poate o să se mai repete. Noi nu ne-am propus de la început să cântăm altfel decât a cappella, deci fără acompaniament, însă este o experiență plină de energie să cânți cu un band de jazz în spate; chiar sperăm să dezvoltăm un proiect din asta. E o scenă de mare calitate, este o scenă pe care au urcat muzicieni minunați pe care-i admir și pe care i-am ascultat fascinat. Întregul spațiu este îmbibat de muzică bună, de vibrații pozitive.»

La final, opinii din public:

"Grupul Jazzappella a fost superb, Big Band-ul Radiodifuziunii - la fel de bun. Doar încântare în sufletul meu!"

"A fost superb, mi-a mers la suflet! Nici nu știu cum s-a putut să se întâmple așa ceva. Vin destul de des la Sala Radio, dar în seara asta chiar a fost frumos. Mai frumos ca în alte seri. Sper să mai trăim de-astea."

"A fost minunat! Mi-a plăcut la nebunie și cred că s-a potrivit extraordinar! Jazzappella și Big Band-ul Radio au fost o combinație deosebită."

"Orchestra foarte bună, cu oameni cu experiență și Jazzappella - foarte tare. Chiar nu ne așteptam. S-au descurcat foarte bine. Au avut mici probleme cu sonorizarea, dar a ieșit bine până la urmă."

Reportaj realizat de Lucian Haralambie