Agenda de concert Înapoi

Jazz Night and Day... la Editura Casa Radio - cu Luiza Zan și Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor

Publicat: luni, 19 Octombrie 2020 , ora 12.06


NIGHT AND DAY - un titlu de album și, totodată, o descriere succintă dar cuprinzătoare a atenției pe care Editura Casa Radio o acordă muzicii de jazz și reputaților săi artiști români.

La începutul lunii octombrie, colecția "Jazz forum" a Editurii Casa Radio s-a îmbogățit cu un al doilea CD realizat de solista Luiza Zan și Big Band-ul Radio, condus de binecunoscutul dirijor Ionel Tudor. Albumul cuprinde o colecție de piese electrizante, dar și de mare sensibilitate, atât hituri internaționale, cât și creații proprii ale Luizei Zan, piese ce evidențiază calitățile vocale excepționale ale solistei, dar și înalta ținută profesională a artiștilor ce formează Big Band-ul Radio, într-o înregistrare live din februarie 2019, de la Sala Radio. Totodată, albumul constituie un etalon prin modul magistral în care înregistrările au fost mixate și masterizate de inginerul de sunet Călin Gibescu.

Am afirmat-o și cu anterioare prilejuri - fie-mi permis să întrevăd un arc boltit peste timp, o linie de filiație valoricăa artei vocale românești de jazz, pornind de la Aura Urziceanu, continuată cu demnitate de regretata Anca Parghel, ajungând actualmente la Luiza Zan. Calități vocale de excepție, o înzestrare nativă generoasă dublată de știința cântului, voința neșovăielnică de autodepășire, în formă continuată - iată considerente ce justifică indubitabil poziția artistei în amintita linie de filiație. Concluzionând, Luiza Zan- pe merit apreciată în contemporaneitate ca glasul nr. 1 al jazzului autohton, s-a impus cu certitudine prin a sa voce proeminentă, bine timbrată, de extinsă întindere și de excepțională flexibilitate, valorizată de măiestria interpretativă și de creativitatea improvizatorică unanim recunoscute. (Florian Moșu' Lungu - autor prezentare album)


Big Band-ul Radio colaborează de mulți ani cu excepționala interpretă de jazz Luiza Zan, concertele susținute împreună bucurându-se, de fiecare dată, de un mare succes, ridicând mereu sala în picioare, iar publicul aplaudând minute în șir la finalul spectacolelor.

Luiza Zan este un artist care își alege cu mare grijă repertoriul, asigurând totodată un crescendo în desfășurarea programului. Ea reușește să transmită mesajul său artistic atât celor care o ascultă, cât și nouă, muzicienilor aflați pe aceeași scenă. Starea pozitivă pe care o induce creează o atmosferă propice unui recital de jazz. Plăcerea de a cânta împreună se simte, iar succesul este garantat! (Ionel Tudor - dirijorul Big Bandului Radio)



Detalii album: http://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=4&cat=24&prod=2576

Albumul "Night and Day" este disponibil, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.