Interviuri Înapoi

Interviu cu Virgil Oniță

Publicat: vineri, 25 Martie 2011 , ora 14.35

La Brașov se desfășoară, în perioada 24 - 27 martie 2011, a cincea ediție a Târgului Internațional de Carte și Muzică. Găzduit de Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania, evenimentul propune lansări de carte și CD, recitaluri de muzică și poezie.

Despre această manifestare vom primi detalii de la președintele Asociației Libris și directorul Târgului de Carte și Muzică - Brașov, domnul Virgil Oniță.


Acest târg se află deja la cea de-a VIII-a ediție. Ce elemente de noutate are această ediție comparativ cu cele din anii anteriori?

Pe lângă lansările de cărți și albume muzicale avem recitaluri de muzică, poezie. Avem tot ce trebuie să aibă un festival al cărții și al muzicii.


Ce ne puteți spune despre personalitățile din lumea muzicii clasice ce vor fi prezente la acest eveniment?

Duminică, 27 martie, vom avea lansarea a două albume de pricesne, și aș dori să evidențiez aici pe Cornelia Archiudean Ardelean din Bistrița cu un CD ce se numește Iisus e veșnic călător. De asemenea, ne lăudăm cu un dublu album editat de Libris - Brașov: Corul bărbătesc ortodox Teofania din Cluj-Napoca, dirijat de Ciprian Para, va lansa albumul Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, liturghie scrisă de Gheorghe Dima. Acestea sunt două albume deosebite, albume așteptate cu drag acum în perioada postului Paștelui.


Vor fi patru zile pline de evenimente culturale. Ce recomandați iubitorilor de muzică clasică?

Le recomand să vină să viziteze aula Universității. Vor găsi toate genurile muzicale, inclusiv muzică clasică.

Vă mulțumim că ați fost și anul acesta alături de noi, de Târgul Internațional de Carte și Muzică de la Brașov.


Interviu realizat de Radu Mihalache