Interviuri Înapoi

Interviu cu Simon Margill - Opera Regală Covent Garden din Londra

Publicat: marți, 20 Mai 2014 , ora 14.20

"Free opera from Covent Garden to the World" este un proiect aniversar pe care îl lansează în 20 mai 2014 Royal Opera House din Londra. Proiectul reprezintă o încununare a eforturilor pe care teatrul londonez le realizează în vederea atragerii unui număr cât mai mare de spectatori către operă și balet.

Simon Magill este atașatul de presă, responsabil pentru acest proiect.


Domnule Simon Magill, în această seară va avea loc un eveniment deosebit ce se va desfășura sub auspiciile dumneavoastră și anume "Free opera from Covent Garden to the World" - Opera gratis de la Covent Garden către întreaga lume. Ce înseamnă acest proiect?

În ultimii 25-27 de ani, în Marea Britanie, am implementat un proiect. Și anume, spectacolele marilor teatre de operă de aici pot fi urmărite direct pe ecrane în aer liber sau în săli de cinematograf. În 2014 se împlinesc 25 de ani de colaborare cu un partener fidel și atunci ne-am propus să realizăm ceva deosebit; să facilităm prezentarea unui spectacol pe gratis, pe internet și pe ecrane uriașe în Marea Britanie și în întreaga lume, pornind de la web-site-ul nostru.


Astfel, veți avea pentru o seară întreaga planetă ca public.

Sperăm ca aceasta să se realizeze. În Marea Britanie, prin intermediul transmisiunilor, al proiecțiilor pe ecrane avem un auditoriu de peste 45,000 de oameni. Sperăm ca numărul lor să crească. Royal Opera House poate fi considerată un important centru al proiectelor în domeniul digitalizării cu impact mondial. Avem un proiect care se bucură de aprecierea publicului - transmisiunile spectacolelor în sălile de cinematograf pe parcursul stagiunilor, care acoperă cel mai vast teritoriul mondial. Puteți urmări baletele și operele noastre în întreaga Europă, în America, în Australia. Poate că mulți oameni care nu au avut ocazia să vadă o operă vor fi atrași de muzică, regie, interpretare, se vor bucura de ambianță și apoi vor veni în sălile de cinema sau în teatrele de operă și pentru alte evenimente.


Care este scopul acestui proiect aniversar?

Sperăm ca publicul să se bucure de acest spectacol - La Traviata - o producție fantastică, interpreți minunați. Sperăm ca auditorii să fie încântați de muzică, de regie, dar și de materialele adiacente, respectiv interviuri, filmări ale pregătirii producției, momente din culisele scenei. Publicul va afla astfel cum se desfășoară întregul demers al realizării unui spectacol și, de asemenea, vor înțelege mai bine poate ce înseamnă Royal Opera House.


În afara acestui proiect, ce alte evenimente lansați?

Colaborăm cu încă șase teatre de operă din Marea Britanie pentru realizarea unui proiect ce are ca titlu "Opera live, culisele scenei", ce va fi postat pe canalul nostru youtube. Continuăm să realizăm noi proiecte pentru a facilita accesul marelui public la spectacolele de la Royal Opera House. Oricine poate accesa site-ul nostru pe care am postat filme ale producțiilor noastre, interviuri, trailere ale unor spectacole. Există un volum impresionant de materiale interesante ce vă stau la dispoziție.

Interviu realizat de Irina Hasnaș