Interviuri Înapoi

Interviu cu Marius Giura despre Gărâna Jazz Fest

Publicat: joi, 9 Iulie 2015 , ora 15.26

În perioada 9-12 iulie se desfășoară o nouă ediție a Gărâna Jazz Fest. Iubitorii genului vor avea ocazia să asculte în priză directă în acest an nume importante, precum Bireli Lagrene, Snarky Puppy, și mulți alții. Mai multe despre evenimentele de la Gărâna am aflat de la Marius Giura, directorul festivalului:


Ca de fiecare dată, la Gărâna în timpul verii special e locul, dar special e și line-up-ul, pentru că festivalul e atractiv în principal prin valoarea artiștilor care vin să cânte. Ne-a reușit un line-up de care eu sunt mulțumit și sper că și spectatorii vor fi mulțumiți de ceea ce vor vedea. Sunt muzicieni de mare clasă, vedete mari ale scenei mondiale, sunt trei premiați Grammy care vor cânta în festival. Între ei sunt multipli câștigători de Premii Grammy cum e Stanley Clarke, Gonzalo Rubalcaba și Snarky Puppy. Dar sunt și artiști europeni foarte valoroși, și mă refer aici la Ralph Towner, care stă în Italia deși e american, la Bireli Lagrene, la Renaud Garcia Fons, la Stefano Battaglia Tio, la Tigran Hamasyan și în special la grupurile olandeze Arifa și DumiTrio în care sunt și muzicieni români - Alex Simu și George Dimitriu. Mai e un grup cu totul special pentru fostul spațiu iugoslav - e vorba de celebrul chitarist Vlatko Stefanovski, liderul grupului Leb i sol, care va veni în România pentru prima dată. El este unul din cei mai mari chitariști ai lumii de vreo 20 de ani și va fi o surpriză plăcută pentru toată lumea să vadă un asemenea virtuoz.

Mai sunt două scene adiacente - Biserica cu orgă din Văliuc, satul vecin Gărânei, unde vor cânta Cari Tibor în prima zi de vineri. Sâmbătă va cânta Nicolas Simion, duminică - un duo de claviaturiști din Timișoara, Sebastian Spanache și Teodor Pop. Duminica va fi un jam-sesion în care vor cânta toți muzicienii români care sunt prezenți pe scene, plus cei care vor fi doar spectatori.

Interviu realizat de Radu Mihalache