Interviuri Înapoi

Interviu cu Laura Manolache – Debut de stagiune la Casa de Cultură din Bușteni

Publicat: sâmbătă, 13 Februarie 2010 , ora 14.48
Sâmbătă, 13 februarie 2010, începe noua stagiune pe care Muzeul Național “G. Enescu” o derulează la Bușteni. Cu acest prilej, am stat de vorbă cu Laura Manolache, directoarea instituției.


Stagiunea Muzeului Național “G. Enescu” din Bușteni începe, spre deosebire de alte stagiuni, în februarie și se încheie în noiembrie. De ce ați ales să o structurați în acest fel?

Datorită faptului că vara avem numeroși vizitatori și atunci am dorit ca stagiunea noastră anuală să cuprindă și perioada estivală.


Care vor fi cele mai importante momente ale stagiunii?

Începem cu un eveniment – o seară Chopin în contextul împlinirii a 200 de ani de la nașterea compozitorului, realizată cu sprijinul Institutului Polonez. Sorin Petrescu la pian, Laurențiu Baciu – oboi și Cosmin Bălean – fagot vor cânta câteva transcripții pentru acest trio realizate de Sorin Petrescu. După aceea vom avea o seară camerală Remember Enescu cu pian la patru mâini - interpreți Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Alături de ei, invitată este soprana Cristina Radu.

Săptămână de săptămână, Muzeul “Enescu” pregătește concerte dintre cele mai diverse, cu programe cât mai atractive; iată, cel de-al treilea și ultimul recital din luna februarie propune un cvartet de fagot cu interpreți - membri ai Orchestrei Filarmonicii “G. Enescu”: este vorba despre ansamblul Acolade. Vom susține lunar un concert în care mici interpreți – pianiști, violoniști și alți instrumentiști – vor fi însoțiți de acest ansamblu de fagoți și vor prezenta transcripții special realizate pentru aceste programe.
Interviu realizat de Larisa Clempuș