Interviuri Înapoi
Interviu cu dirijorul Voicu Popescu
Dirijorul Voicu Popescu a avut amabilitatea să ne ofere un interviu în exclusivitate.
Domnule Voicu Popescu, ca în fiecare an, Corul de Cameră Madrigal, face bucurie tuturor auditorilor. De fapt este un dar pe care îl oferiți publicului din România, printr-un turneu. Câteva gânduri despre acest turneu.
Ca în fiecare an, așa cum spuneați, Corul Madrigal se pregătește în luna decembrie să ofere din bogata sa tradiție, mai ales în zona colindelor, știind că încă de la înființarea sa, Madrigalul și-a asumat în primul rând, această răspundere, de a restitui publicului românesc, colindele tradiționale, în vremea când nimeni nu prea avea curajul s-o facă, iar de-atunci, sigur s-a creat un reflex, ca Madrigalul să fie în fața publicului, în fiecare an, în luna decembrie, cu un repertoriu de colinde, care, sigur este într-un anume fel, un repertoriu fix, dar în același timp el se primenește prin lucrări pe care și le asumă de la un an la altul. Anul acesta, Madrigalul face același lucru, așa cum și anul trecut și acum doi ani a făcut-o. Este prezent, aici în București în câteva manifestări, dar pleacă și în provincie. De curând, ne-am întors de la Focșani și Iași și ne pregătim pentru Sfântu Gheorghe și Brașov. Sunt zone diferite, publicul este poate și el un pic diferit, dar își dorește cu aceeași bucurie să asculte colindele românești. În finalul sau în momentul de vârf al acestui turneu, sigur se află concertul din data de 15 decembrie, mai bine zis, două concerte, pentru că la cererea publicului a fost cerut dublarea concertului din 15 seara. Asta înseamnă că mai avem un concert la ora 16.00, tot la Ateneul Român și iată, o agendă încărcată, care sigur nu se oprește aici, pentru că mai avem alte două manifestări, una în data de 16 decembrie, la Parlamentul României, când, pe lângă Madrigal va fi un număr impresionant de copii, peste 300 de copii, care vor veni să cânte în cadrul proiectului "Cantus Mundi". Bineînțeles că repertoriul atinge și zona colindului, pentru că este foarte important acest lucru. După care, în data de 18 decembrie, la Patriarhie, vom cânta pentru publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete pentru concertele de la Ateneu și sperăm acolo să fie întâlnirea de suflet cu cei care nu au reușit să ne asculte până la acea dată.
Domnule Voicu Popescu, vă mulțumim și vă dorim mult succes întru realizarea acestui dar, pentru toți melomanii și nu numai, din România.