Interviuri Înapoi

Interviu cu Adriana Bera - Festivalul Mozart 2013 la Cluj

Publicat: vineri, 6 Decembrie 2013 , ora 12.24

În perioada 6-13 decembrie 2013 are loc la Cluj a 23-a ediție a Festivalului Mozart, un eveniment devenit tradiție, despre care are detalii președintele Societății Române Mozart, organizatorul festivalului.


Doamnă Adriana Bera, în 6 decembrie începe cea de-a 23-a ediție a Festivalului Mozart. Câteva gânduri despre această ediție.

Este o ediție în care încercăm din nou să oferim publicului clujean și sperăm nu numai clujean, opere mozartiene și lucrări celebre chiar și ale altor compozitori în interpretarea unor tineri soliști români și străini, alături de nume consacrate ale vieții muzicale din România și din Europa. Sperăm să fie un program foarte atractiv, pentru că va cuprinde două concerte simfonice, în datele de 6 și 13 decembrie, care vor fi interpretate de dirijorul Mihail Agafița, din Republica Moldova, și dirijorul Ladislau Horvath, din Italia. Ei vor avea ca soliști pe tânăra trompetistă maghiară Margit Csökmei, câștigătoarea premiului I de la concursul Gheorghe Dima de la Cluj și pe pianistul nostru drag, Viniciu Moroianu.

Între aceste două concerte vor avea loc câteva manifestări foarte interesante, credem noi, un concert pentru copii intitulat Melodia costumată, un concurs pentru cântăreți și pianiști acompaniatori, câteva concerte camerale cu tineri interpreți, laureați ai unor concursuri internaționale, cum ar fi flautistul Seiya Ueno, oboistul Ye Chang Jung din Coreea, duo-ul vioară-pian Friedericke Starkloff și Alexandra Schmiedel din Germania, apoi pianista Aurelia Vișovan și câțiva dintre instrumentiștii Filarmonicii "Transilvania" și în data de 12 decembrie va avea loc un concert susținut de Cvartetul Arcadia, care este mândria clujenilor, acest cvartet care a dobândit niște premii internaționale uriașe și care face o carieră absolut spectaculoasă. Va avea loc și un simpozion, în data de 11, cu câteva comunicări foarte interesante.

Interviu realizat de Irina Hasnaș