Se întâmplă la Radio România Înapoi

Întâlnire pentru pregătirea Conferinței Anuale PBI, la Radio România

Publicat: miercuri, 12 Aprilie 2017 , ora 13.46
În zilele de 12 și 13 septembrie 2017 va avea loc la București cea de a XXVI-a Conferință Anuală a PBI (Public Broadcasters International). La ultima reuniune PBI de la Montreal, din septembrie 2016, Radio România a fost desemnată, în unanimitate de voturi, drept organizator al conferinței din 2017. Este o onoare pentru Radio România să intre în galeria gazdelor reuniunilor PBI alături de BBC (Marea Britanie), NHK (Japonia), Francetelevisions (Franța), PBS (SUA), CBC (Canada), ARD (Germania), CTV (Cehia), KBS (Coreea de Sud), NRK (Norvegia), BRTN (Belgia).

În pregătirea acestui eveniment, s-a întrunit la București, în perioada 10-12 aprilie, Comitetul Director al PBI. Întâlnirea, prezidată de Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune a avut ca scop stabilirea principalelor direcții de acțiune, a graficelor de lucru și a temelor de dezbatere din cadrul celei de-a XXVI-a conferințe anuale PBI.

Prezența la București, la Radio România, a secretarului general PBI - Toshiyuki Sato, a reprezentanților NHK World Japonia - Mika Kuroiwa, BBC - David Jordan, RTP Portugalia - Jose Lopes de Araujo, KBS Coreea de Sud - Jung Sung Hoon, CBC Canada - Hubert Lacroix, ARD Germania - Hans-Martin Schmidt, ABC Australia - David Sutton, Public Media Alliance Marea Britanie - Sally Ann Wilson și PBS Statele Unite - Eric J. Wolf arată importanța pe care această organizație o acordă întâlnirii de la București din septembrie, organizată de Radio România, la care sunt așteptați conducătorii celor mai puternice servicii publice de media și televiziune din lume.

"Conferința de la București, din această toamnă, oferă membrilor PBI o platformă de discuții privind modul cum ar putea face față provocărilor cu care se confruntă serviciile publice de radio și televiziune, pentru a împărtăși experiențe, probleme, pentru a oferi idei și soluții de dezvoltare, în contextul schimbărilor la nivel global din toate canalele media", a declarat Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radio România.

PBI este o organizație de cooperarea audiovizuală internațională, ce reunește președinții și managementul superior a peste 80 de difuzori publici - radiouri și televiziuni, din întreaga lume.