Agenda de concert Înapoi

Instrumente mari și mici prezentate de artiști ai Orchestrei Filarmonicii "George Enescu"

Publicat: marți, 14 Februarie 2023 , ora 12.51

Proiectul Muzica pe înțelesul tuturor propune pentru seara de miercuri, 22 februarie 2023, ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român, o gală a instrumentelor orchestrei simfonice, care vor fi prezentate publicului în diferite asociații timbrale prin intermediul lucrărilor semnate de Ludwig van Beethoven, Pierre Metral, William Penn, Georges Barboteu și Henri Kling . Vor evolua în recital Ioana Balașa (flaut), Doris Iorga (oboi), Gabriel Răileanu (corn), Laurențiu Sima (tubă), Ilinca Lorentz (percuție), Ioana Nicolescu (harpă), Cătălin Răducanu (pian), Tania Zâmbreanu (vioară), Iulia Goiană (violă) și Eugen Bogdan Popa (violoncel). Comentariul de specialitate îi aparține muzicologului Mihai Cojocaru.

Mai multe informații despre concert pot fi găsite aici: stagiune/detail/346/1677085200000

Biletele se pot cumpăra

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)
  • Online, accesând site-ul - secțiunea "Calendar".

În stagiunea 2022 - 2023 a fost inaugurat proiectul Muzica pe înțelesul tuturor, în care artiștii Filarmonicii "George Enescu" se prezintă publicului prin recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant. Comentarii de specialitate transmit, într-un limbaj accesibil și atrăgător, informații despre compozitori și piesele incluse în programe, iar instrumentiștii și cântăreții filarmoniști oferă interpretări de referință. Recitalurile și concertele se desfășoară fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute.