ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Evenimentele săptămânii Înapoi

Înscrieri pentru bursa Moștenitorii României muzicale

Publicat: vineri, 12 Martie 2021 , ora 11.39

Radio România Muzical și Rotary Club Pipera anunță lansarea înscrierilor pentru a doua ediție abursei "Moștenitorii României muzicale".

Bursa "Moștenitorii României muzicale", menită să sprijine valorile artei interpretative românești în domeniul muzicii clasice, se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani. Valoarea bursei este de 4.000 euro și se acordă integral unui singur bursier.

Desfășurarea competiției pentru obținerea bursei "Moștenitorii României muzicale"

Candidații vor depune aplicații online pentru înscriere, până la data de 10 mai 2021.

Juriul va analiza aplicațiile în intervalul 11-27 mai, urmând ca în data de 28 mai 2021 să fie anunțat câștigătorul bursei.

Condiții de participare

Pot aplica interpreți români născuți între 1 ianuarie 1996 și 31 decembrie 2005, indiferent de instrument/tip de voce, de forma de învățământ și locul unde studiază în prezent. Câștigătorul ediției precedente nu mai are dreptul de a participa la prezenta ediție.

Bursa se acordă pentru susținerea unui proiect specific propus de candidat, în relație cu evoluția sa profesională. Bursa poate fi folosită pentru susținerea la instituții de învățământ din țară și din străinătate, participarea la masterclasses, achiziția unui instrument, realizarea de înregistrări audio/video, editarea de discuri sau oricare alte activități relaționate cu devenirea profesională a unui muzician.

Juriul nu va analiza forma în care este conceput proiectul, ci conținutul efectiv al acestuia, precum și capacitatea aplicantului de a-l susține efectiv, demonstrată prin înregistrările cu care se înscrie în competiție.

Câștigătorul bursei va susține un recital la Sala Radio, ca parte a bursei obținute.

Juriul poate decide și asupra unor beneficii suplimentare oferite bursierului/finaliștilor: înregistrări speciale, concerte în stagiune, prezențe în emisiuni, susținerea candidaturii pentru titlul de "Tânăr artist al anului" la gala ICMA (International Classical Music Awards).

Înscrierea în competiție

Candidații vor trimite la adresa muzical@radioromania.ro dosarul de înscriere care trebuie să cuprindă:

· Proiectul propus de candidat, pentru care solicită bursă

· O copie după actul de identitate, care să ateste vârsta candidatului

· Un CV profesional, din care să reiasă experiența artistică a candidatului

· Cel puțin trei linkuri youtube către evoluții relevante ale candidatului, din recitaluri/concerte anterioare - se acceptă înregistrări realizate cu mijloace non-profesionale (telefon mobil), needitate, de preferință realizate începând cu luna ianuarie 2020

· Date de contact

· Fișa repertorială generală a candidatului

Juriul

Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești: Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - șef partidă Orchestra Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca și membru al Cvartetului Arcadia, Ioan Dragoș Dimitriu - manager al Filarmonicii din Brașov, violistul Răzvan Popovici - organizatorul al festivalurilor SONORO și Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical. Membru delegat din partea Rotary Club Pipera: Dan Popescu.

Deciziile juriului nu pot fi contestate.

Juriul poate propune, în funcție de evoluțiile candidaților, beneficii suplimentare de natură profesională pentru finaliști: înregistrări speciale, participări în concerte, etc. Bursierul "Moștenitorii României muzicale" va beneficia de promovare în emisiunile Radio România Muzical.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa octavia.galescu@radioromania.ro.