Evenimentele săptămânii Înapoi

Înscrieri pentru bursa Moștenitorii României muzicale – ediția a V-a

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 17.04


Radio România Muzical și Rotary Club Pipera anunță lansarea înscrierilor pentru a cincea ediție a bursei "Moștenitorii României muzicale".

Bursa "Moștenitorii României muzicale", menită să sprijine valorile artei interpretative românești în domeniul muzicii clasice, se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani, cu cetățenie română. Valoarea bursei este de 4.500 euro și se acordă integral unui singur bursier.

Desfășurarea competiției pentru obținerea bursei "Moștenitorii României muzicale"

Candidații vor depune aplicații online pentru înscriere, până la data de 12 mai 2024.

Juriul va analiza aplicațiile începând cu data de 13 mai, cel mai târziu la data de 28 iunie 2024 urmând să fie anunțat câștigătorul bursei.

Condiții de participare

Pot aplica interpreți cu cetățenie română născuți între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2008, indiferent de instrument/tip de voce, de forma de învățământ și locul unde studiază în prezent. Câștigătorii edițiilor precedente nu mai au dreptul de a participa la prezenta ediție.

Bursa se acordă pentru susținerea unui proiect specific propus de candidat, în relație cu evoluția sa profesională. Bursa poate fi folosită pentru susținerea la instituții de învățământ din țară și din străinătate, participarea la masterclasses, achiziția unui instrument, realizarea de înregistrări audio/video, editarea de discuri sau oricare alte activități relaționate cu devenirea profesională a unui muzician.

Juriul nu va analiza forma în care este conceput proiectul, ci conținutul efectiv al acestuia, precum și capacitatea aplicantului de a-l susține efectiv, demonstrată prin înregistrările cu care se înscrie în competiție.

Câștigătorul bursei va susține un recital la București, ca parte a bursei obținute.

Juriul poate decide și asupra unor beneficii suplimentare oferite bursierului/finaliștilor: înregistrări speciale, concerte în stagiune, prezențe în emisiuni, susținerea candidaturii pentru titlul de "Tânăr artist al anului" la gala ICMA (International Classical Music Awards), reprezentare artistică.

Înscrierea în competiție

Candidații vor trimite la adresa cristina.comandasu@radioromania.ro dosarul de înscriere care trebuie să cuprindă:

· Proiectul propus de candidat, pentru care solicită bursă

· O copie după actul de identitate, care să ateste vârsta candidatului

· Un CV profesional, din care să reiasă experiența artistică a candidatului

· Cel puțin cinci linkuri youtube către evoluții relevante ale candidatului, din recitaluri/concerte anterioare - se acceptă înregistrări realizate cu mijloace non-profesionale (telefon mobil), needitate, realizate începând cu luna ianuarie 2023

· Date de contact

· Fișa repertorială generală a candidatului

Juriul

Juriul este alcătuit din: Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical, inițiatoarea proiectului, Kovacs Emöke - manager Filarmonica "Dinu Lipatti" din Satu Mare, Silvia Sbârciu - manager Filarmonica "Transilvania" din Cluj-Napoca, Liliana Staicu - director Centrul Proiecte și Evenimente Radio România, Ivona Stănculeasa - manager Filarmonica "Oltenia" din Craiova, Sebastian Tegzeșiu - manager Filarmonica din Brașov, Cristina Uruc - manager interimar Artexim. Membru delegat din partea Rotary Club Pipera: Dan Popescu.

Deciziile juriului nu pot fi contestate.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa cristina.comandasu@radioromania.ro.