Se întâmplă la Radio România Înapoi

Începe concursul Radio Fiction Desk 2017

Publicat: miercuri, 10 Mai 2017 , ora 15.48

Joi, 11 mai, dăm START concursului Radio Fiction Desk 2017 pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, cu premiera radiofonică Bacul nu-i sfârșitul lumii, de Filip Columbeanu, realizată de trupa de elevi-actori ai Colegiului Național Ion Neculce.

Pentru prima oară, în scurta istorie a proiectului, înregistrarea radiofonică a piesei, având în vedere tematica, s-a făcut nu numai în studioul teatrului radiofonic, ci și în sălile de clasă ale liceului, în "priză directă", ceea ce, cu siguranță, va da o mai mare autenticitate înregistrării.

Din distribuție fac parte elevii: Bogdan Andrei Bănățeanu, Alexandru Mihai Benegui, Casandra Lucia Breslașu, George Claudiu Ciobotea, Maria Roberta Florea, Horațiu Furnică, Alexandru Georgian Galbenu, Denisa Girneț, Iulia Mihaela Lixandru, Alexandra Gabriela Matei, Alexandra Mihaela Schinteie, îndrumați de profesorul Andreea Drăguleț și actorul Radu Stoian.

Echipa de realizatori: Renata Rusu - regie studio, ing. tehnic Marius Țoghină, ing. tehnic Bogdan Dumitrescu, regizor tehnic Mădălin Cristescu, regizor artistic Mihnea Chelaru, redactor Silvia Cusursuz și realizator Manuella Popescu.

Radio Fiction Desk este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Succesul deosebit de care s-au bucurat primele două ediții și entuziasmul cu care debutează cea de-a treia sunt o dovadă a creșterii interesului tinerei generații pentru această formă deosebită de exprimare artistică - teatrul radiofonic.

Proiectul va continua, pe parcursul anului 2017, cu încă trei trupe de elevi-actori de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, Școala Centrală și Colegiul Național Cantemir Vodă. Ca și în primele două ediții, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra piesele de teatru, care apoi vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. Astfel, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate și notate de către toți iubitorii teatrului radiofonic. Ca și la edițiile precedente, proiectul se va încheia, în luna decembrie, cu o Gală de premiere.

Noutatea acestei ediții este partenerul instituțional al proiectului Radio Fiction Desk - Primăria Capitalei.