Agenda de concert Înapoi

Încep Conferințele Classics for Pleasure!

Publicat: miercuri, 28 Septembrie 2016 , ora 10.08
Anul acesta, Sibiu a devenit încă o dată o scenă în aer liber spre fericirea melomanilor din oraș. În perioada 11-14 august s-a desfășurat Festivalul Classics for Pleasure - Special Edition care a adus 7 concerte de muzică clasică si 1 expoziție de arte vizuale intitulată Suvenir de Sibiu. Aceasta a fost ediția cea mai somptuoasă a festivalului și s-a bucurat de un succes remarcabil, ce a confirmat din nou importanța proiectelor culturale, ca expresie a societății civile, în dezvoltarea durabilă a orașelor.

Având în vedere interesul manifestat de public si profitând de contextul cultural generat de candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, Elite Art Club UNESCO își dorește să împărtășească rezultatele extraordinare obținute în cadrul proiectului Classics for Pleasure - Special Edition cu toți iubitorii de frumos.

Cu această ocazie, Elite Art Gallery va găzdui Conferințele Classics for Pleasure în perioada 28-29 septembrie. Conferințele au dublul rol de a informa și de a prezenta un context cultural informal, relaxant și ludic. Pe data de 28 septembrie va avea loc sesiunea De ce iubim opera, în cadrul căreia se va discuta despre istoria și măreția operei alături de Marius Constantinescu, Irina Iordăchescu și Raluca Ouatu. Pe data de 29 septembrie va avea loc Art Moment - sesiuni de pictură pentru cei mici și pentru cei mari, îmbogățite de un concert realizat în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României.

În plus, în perioada 26 septembrie - 1 octombrie Elite Art Gallery oferă publicului expoziția de grup cu titlul Suvenir de Sibiu. Suvenir de Sibiu reunește lucrările artiștilor Ammar Alnahhas, Alexandru Mihai Ariciu, Cătălin Botezatu, Vera Dan, Daniela Donțu și Nadejda Lungu. Expoziția se remarcă printr-un concept expozițional unic, o abordare artistică ce reprezintă orașul prin alăturarea indisolubilă dintre oameni și mediul urban.

Festivalul Classics for Pleasure - Special Edition este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 "Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european".

Pentru mai multe detalii despre program, consultați www.classicsforpleasure.ro