Evenimente Înapoi

În luna martie, recitaluri Mozart și Beethoven, cu acces liber!

Publicat: miercuri, 25 Februarie 2015 , ora 11.37

În luna martie, două recitaluri cu acces liber (în limita locurilor disponibile), se vor derula în Studioul Alfred Alessandrescu, spațiu mai intim dedicat muzicii și situat tot în clădirea Radio România (ca și Sala Radio). Cele două evenimente vă propun întâlnirea cu partituri semnate de doi "titani" ai muzicii clasice - Mozart și Beethoven - în interpretarea câtorva dintre artiștii Orchestrei Naționale Radio, în formule instrumentale inedite.

Mozart, care a compus în doar 35 de ani de viață un număr impresionant de lucrări, a lăsat iubitorilor muzicii clasice peste 30 de partituri pentru formulă de cvartet de coarde! Iată însă că recitalul programat miercuri, 4 martie, ora 19.00, în Studioul Alfred Alessandrescu, propune publicului cvartetele cu flaut semnate de Amadeus, în interpretarea a trei dintre muzicienii Orchestrei Naționale Radio - Grațian Papară (flaut), Iulian Popovici (violă) și Bogdan Postolache (violoncel) - alături de violonistul Alexandru Marian.

Vă veți reîntâlni cu Mozart, dar și cu Beethoven, în al doilea recital derulat în luna martie în Studioul Alfred Alessandrescu și prezentat de ansamblul ARS VENTUS. Marți, 24 martie (19.00) veți asculta două lucrări pentru formulă de cvintet: Beethoven - Cvintetul pentru suflători și pian în mi bemol major și Mozart - Cvintetul pentru suflători și pian în mi bemol major, în interpretarea a patru dintre artiștii Orchestrei Naționale Radio - Valentin Ghita (oboi), Andrei Theodoru (clarinet), Albert Moisi (fagot) și Cristian Borcan (corn) - alături de pianista Raluca Ouatu.

Proiectele ARS VENTUS s-au bucurat de la bun început de atenția unor instituții muzicale importante: Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Pitești, Orchestra de Cameră din Focșani, sunt doar o parte dintre partenerii alături de care ansamblul a susținut concerte. Fiind conceput în scopul promovării muzicii pentru instrumente de suflat, ARS VENTUS a urmărit încă de la început diversificarea combinațiilor instrumentale, pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale care se adresează ansamblurilor de suflători.

Artiștii care au contribuit la realizarea proiectelor Ars Ventus sunt, la rândul lor, instrumentiști de vârf ai orchestrelor simfonice din care fac parte: Orchestra Națională Radio, Filarmonica "George Enescu", Filarmonica "Moldova" din Iași, Filarmonica din Pitești, Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești. Printre dirijorii care au acceptat în repetate rânduri conducerea muzicală a ansamblului se regăsesc nume sonore ale vieții muzicale românești, ca Tiberiu Soare și David Crescenzi.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.