Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct, Karina Canellakis, Cédric Tiberghien și Orchestra Simfonică a orașului Birmingham

Publicat: joi, 11 Mai 2017 , ora 15.28

Miercuri, 17 mai, o călătorie muzicală la Symphony Hall din Birmingham, una dintre cele mai moderne săli de concerte din lume.

Situată chiar în inima orașului englez, Symphony Hall este construită ergonomic, cu acoperișul detașabil pentru a obține un sunet mai amplu, cu scena flexibilă care poate fi lărgită, ridicată sau coborâtă; are și un spațiu detașabil pentru dans, conferințe și alte evenimente mondene. Aici va concerta Orchestra Simfonică a Orașului Birmingham, înființată în anul 1920, dirijată la inaugurare de Sir Edward Elgar.

Karina Canellakis ne propune trei lucrări ale epocii moderne

În seara de miercuri, 17 mai, Orchestra Simfonică a Orașului Birmingham va fi condusă de Karina Canellakis, originară din New-York, câștigătoarea concursului de dirijat "Sir Georg Solti" de anul trecut. Cunoscută deja în lumea muzicală ca o foarte bună violonistă, Karina Canellakis și-a descoperit vocația de dirijor sub influența lui Simon Rattle când acesta se afla la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, ea colaborând la partida de vioară. Alături de Simon Rattle, Karina Canellakis îi consideră mentori și pe dirijorii Alain Gilbert și Fabio Luisi. Ea ne propune trei lucrări în limbaj romantic: poemul simfonic "Vânătorul blestemat" de César Franck, Concertul nr. 5 op.103 în Fa major pentru pian și orchestră de Camille Saint-Saëns și Dansurile simfonice op.45 de Serghei Rahmaninov. Solist va fi Cédric Tiberghien, cel care a obținut numeroase premii internaționale dintre care cel mai important, Marele Premiu însoțit de 5 premii speciale la Concursul "Marguerite Long-Jacques Thibaud" din 1998. 

În direct de la Birmingham, miercuri, 17 mai, de la ora 21.30. 

Laura Ana Mânzat