Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct de la Birmingham - 11 iunie

Publicat: vineri, 5 Iunie 2015 , ora 11.00

La 'Scena europeană' un concert susținut de Orchestra Simfonică a orașului Birmingham, sub bagheta - schimbare în ultimul moment - a lui Alpesh Chauhan, asistentul lui Andris Nelsons la conducerea acestei orchestre.

O carieră plină de strălucire…

Fascinată încă din copilarie de "sonoritățile strălucitoare" ale instrumentelor de suflat din alamă, așa cum mărturisește, Elspeth Dutch s-a afirmat ca o interpretă de excepție în ansambluri engleze importante, Orchestra Regală a Filarmonicii din Liverpool, Orchestra Simfonică din Londra sau Orchestra Simfonică a Orașului Birmingham unde o regăsim în ipostază de cornist principal. Ca solistă, a fost invitată să concerteze în mai multe țări europene și în Japonia.

La Scena Europeana de joi 11 iunie, aveți ocazia să o ascultați pe cornista Elspeth Dutch despre care presa britanică scria că "reușește să pătrundă în profunzimile lucrărilor muzicale dar și să redea fidel retorica frazelor".

Orchestra Simfonică a Orașului Birmingham

Veți descoperi și sonoritatile unei orchestre istorice, Orchestra Simfonică a Orașului Birmingham, infiintată în anul 1920 si care l-a avut la pupitru, în concertul inaugural, pe Sir Edward Elgar.

Programul exclusiv romantic se va desfășura acum sub bagheta dirijorului leton Andris Nelsons, născut în 1978 la Riga și care începând cu luna iunie a acestui an a devenit director muzical al Orchestrei Simfonice din Boston după o carieră de aproape 8 ani în Anglia.

Alături de Concertul nr.2 în Mi bemol major pentru corn și orchestră de Richard Strauss, prezentat de Elspeth Dutch, veți asculta și două simfonii romantice, Simfonia a-8-a în si minor "Neterminata" de Franz Schubert și Simfonia a-7-a op.70 în re minor de Antonin Dvoűak. 

Joi, 11 iunie, ora 21.30. 

Laura Ana Mânzat